Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Matić: Od danas dostupna najveća digitalna arhiva o životu i radu Mihajla Pupina - | K-013 Portal
digitalna aarhiva mihajlo pupin

Matić: Od danas dostupna najveća digitalna arhiva o životu i radu Mihajla Pupina


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je od danas dostupna najveća digitalna arhiva dokumenata koji svedoče o životu i radu velikog srpskog naučnika Mihajla Pupina.

„Projekat prikupljanja i digitalizacije arhivske građe o životu i radu našeg velikog naučnika, Mihajla Idvorskog Pupina, od neizmernog je značaja za identitet srpskog naroda i važnog perioda naše istorije u kojem je Pupin ostvario izuzetna naučna dostignuća, ali i pokazao da je veliki, odani patriota i rodoljub“, rekla je Matić na promociji projekta digitalizovane arhivske građe „Arhiva Mihajlo Pupin“ u Galeriji RTS-a u Beogradu.

Ona je istakla da interaktivna „Arhiva Mihajlo Pupin“ u kojoj se nalazi više od hiljadu artikala i dokumenata koji svedoče o životu i radu naučnika, predstavlja bogatu i jedinstvenu riznicu kakvu Srbija, a ni svet nije imao do sada.

„Veoma smo ponosni što je realizovana digitalna arhiva od sada deo bogatog srpskog nasleđa i što predstavlja primer izvanrednog ljudskog doprinosa koji je ostvario Mihajlo Pupin, pre svega kao naučnik, ali i kao dobrotvor, mecena, politički radnik, pred čijim likom i delom ostajemo zadivljeni“, istakla je Matić.

Na promociji projekta „Arhiva Mihajlo Punin“ u Galeriji RTS danas je otvorena i predstavljena izložbena postavka originalnih artefakata iz života naučnika, koja su deo lične arhive autorke projekta Aleksandre Ninković Tašić.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...