MILAN KAČAREVIĆ: Ništa ne može zameniti energiju između živog orkestra i igrača na sceni
milan kacarevic, kud abrasevic pancevo, harmonika, intervju milan kacarevic

MILAN KAČAREVIĆ: Ništa ne može zameniti energiju između živog orkestra i igrača na sceni

montekristo 0507


Milan Kačarević je mladi diplomirani muzički pedagog, harmonikaš, profesor i korepetitor Baletske škole "Lujo Davičo" u Beogradu i šef orkestra kulturno-umetničkog društva "Abrašević" u Pančevu.

U muzičke vode ušao je preko folklora počevši kao igrač u KUD „Milan Đ. Milićević“ iz Ripnja, a onda je krenuo na časove harmonike i do danas ostao u tome.

Kako kaže, ljubav prema harmonici se rodila kada je bio mali. Često je gledao prvi program Radio televizije Beograd, gde su svirali Ljubiša Pavković i Branimir Đokić. Zamišljao je kako bi upravo on mogao jednog dana da nauči da svira harmoniku i bude na televiziji.

I evo, danas je višestruko je nagrađivan muzički umetnik i saradnik brojnih međunarodnih manifestacija. Predavač majstorskih kurseva širom regiona.  Član je UMBPS, član stručne komisije za baletske škole Srbije i član Upravnog odbora za Republiku Srbiju M.A. Artists management-a.

Evo šta maestro Kačarević kaže o saradnji sa KUD "Abrašević" Pančevo: 

Kačarević smatra da je neophodno otvoriti smer u muzičkoj školi za narodnu muziku jer bi time bile sačuvane sve melodije koje sada znamo.

„Muzička tradicija Srbije se godinama prenosi s kolena na koleno, i ako se to ne sačuva kroz institucije kao što su muzičke škole i kulturno umetnička društva, naša prava narodna muzika će izumreti“, zaključio je Kačarević.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.