Mirjani Karanović nagrada Dobričin prsten -

Mirjani Karanović nagrada Dobričin prsten

pancevo, beograd, novi sad

Glumica Mirjana Karanović dobitnica je glumačke nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2019. godini – Nagrada Dobričin prsten, koja će joj biti dodeljena danas na svečanosti na sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nakon izvođenja predstave "Mamu mu ...., ko je prvi počeo".

Mirjana Karanović je 32. laureat ovog visokog staleškog priznanja, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd) i od unikatne oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca. Žiri je odluku doneo 10. decembra 2019. godine većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik Žirija, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković.

Dodelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

(Fonet, foto: Tanjug (Zoran Žestić)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com