Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mladi umetnik iz Niša treći na Međunarodnom konkursu 'Mini restART' - | K-013 Portal
veljko veselinovic, mini restart

Mladi umetnik iz Niša treći na Međunarodnom konkursu 'Mini restART'


Veljko Veselinović, učenik trećeg razreda Umetničke škole u Nišu, osvojio je treće mesto na nedavno završenom Medjunarodnom likovnom konkursu „Mini restART“ i tako još jednom potvrdio da je jedan od najtalentovanijih mladih umetnika u tom gradu, ali i našoj zemlji.

Učesnici konkursa slali su radove na temu „Daj mi krila jedan krug“, a njemu je nagrada pripala za crtež sove.

Veselinović kaze da je do sada osvojio više nagrada na različitim likovnim takmičenjima, ali da mu one nisu cilj, već da crta i slika zato što to voli da radi.

„Uvek sam voleo da crtam i da slikam, to mi je uvek bilo zanimljivo, a da baš ozbiljno krenem da crtam, da postavljam sebi izazove, počeo sam negde sa 13 godina, kada sam otkrio da radom i trudom mogu mnogo da postignem. I svaki rad je bio sve bolji i bolji.“

Za nastavnike i poznanike Veselinovićev izuzetan talenat ne predstavlja iznenađenje pošto je njegov deda Dušan Šukletović, slikar, majka Neda je takođe slikar, a otac Miljan je završio Umetničku školu.

Upravo su mu deda i majka uzori, a oni sa zadovoljstvom govore da ih je Veljko svojim radovima već nadmašio.

„Ja sam upisao grafički smer, a tamo se radi na kompjuteru, ali ne volim baš digitalno da radim, više volim ovako ručno. Hiperrealizam mi je sada najzanimljiviji. Neku fotografiju prenesem na papir, na neki veći format. Baš svaki detalj treba da bude na fotografiji, da bi bilo što sličnije“, rekao je Veljko.

Hhiperrealizam zahteva mnogo truda, rada i vremena, a najbitnija stvar je da dok radite budete strpljivi i precizni, zato što rad mora biti što sličniji fotografiji", dodao je.

„Uglavnom radim po mesec ili dva, možda više. Portret dede sam radio pre nekoliko meseci, za to mi je trebalo oko dva meseca.“

Prvi naredni rad mladog niškog umetnika biće hiperrealistčan portret Muhameda Alija, koji mu je zanimljiv kao najbolji bokser svih vremena.

Što se dugoročnih planova tiče, planira da studira slikarstvo, verovatno na akademiji u Beogradu.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...