Nagrada Car Konstantin Milanu Mariću za ulogu u filmu Toma, Carica Teodora pripala Tamari Dragićević
filmski susreti nis, nagrada car konstantin, nagrada carica milica

Nagrada Car Konstantin Milanu Mariću za ulogu u filmu Toma, Carica Teodora pripala Tamari Dragićević
montekristo 0507


Nagrada za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na festivalu "Filsmki susreti" u Nišu dodeljena je Milanu Mariću za ulogu "Tome" u istoimenom filmu.

Marić je napomenuo da je mnogo srećan što je dobio nagradu za ulogu u filmu "Toma" baš u Nišu.

"Ovaj festival pripada glumcima, a čuvate ga vi", kazao je Marić i potom čestitao svim kolegama koji su dobili nagrade na festivalu.

Carica Teodora pripala Tamari Dragićević u Nišu

Nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu pripala je večeras glumici Tamari Dragićević na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu.

Dragićević je nagradu dobila za ulogu pevačice narodne muzike Silvane Armenulić u filmu "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.

"Napravli smo film o duši i utkali u njega svoju dušu, emociju i ljubav. I zaista, ovaj lik sam pravila iz duše i to sam osećala sve vreme", rekla je Dragićević primajući nagradu.

Povelja za izuzetnu žensku ulogu za Anđelku Prpić

Poveljom za izuzetnu žansku ulogu na festivalu Filmski susreti u Nišu nagrađena je Anđelka Prpić, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji otišlo u ruke Ivana Tomića za ulogu u filmu "Ne igraj na Engleze''.

Tomić je kazao da je presrećan što je igrao u filmu ''koji se dugo borio da ugleda mrak bioskopa".

Gordan Kičić dobio Mandinu nagradu u Nišu

Nagrada "Milorad Mandić Manda" za najbolje ostvarenu komičnu ulogu pripala je Gordanu Kičiću za ulogu Veljka u filmu "Realna priča", koja mu je uručena večeras na festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu.

"Veoma sam srećan zato što sam dobio nagradu. Možda mi je ovo najsrećnija nagrada koju sam ikada dobio, zato što je Manda uvek delio sreću među kolegama i privatno", rekao je Kičić primajući nagradu.

Kičiću je nagradu završne večeri festivala na Letnjoj pozornici Niške tvrđave uručila Mandićeva supruga gumica Anastasija Mandić.

Marković i Kuzmanović najbolji epizodisti u Nišu

Na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu večeras je nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala Sanji Marković, a za najbolju mušku epizodu Andriji Kuzmanoviću, oboma za film "Toma".

"Puno vam hvala na ovome, stvarno! Divni ste", rekla je kratko Marković primajući nagradu za ulogu Gordane, treće supruge pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića.

Sa završne večeri festivala odsutni Kuzmanović nagrađen je za ulogu menadžera Drde u biografskom filmu o muzicaru, koji je režirao Dragan Bjelogrlić.

Specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu pripala je ansamblu filma "Oaza", dok je nagrada za najboljeg stranog glumca festivala pripala Feđi Štukanu za ulogu u filmu "Nečista krv-Greh predaka".

Nagrada za najbolju debitanstku ulogu na festivalu pripala je Vukašinu Matoviću za ulogu u ostvarenju "Jedini izlaz".

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble