Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi žur i nova epizoda omladinskog podkasta Pančevox - | K-013 Portal
pancevox, zurka, stab pogon

Novi žur i nova epizoda omladinskog podkasta Pančevox


Nakon prvog žura, Pančevox podkast organizuje novo druženje, 19. aprila od 19 časova u Štab Pogonu.

Tom prilikom nastupiće pančevački bend Kudro svet, biće održana još jedna tombola, dok će za muziku biti zadužen DJ Bukazić. Ovim događajem Pančevox nastavlja da u novoj sezoni organizuje događaje koji za cilj imaju promociju pančevačkih muzičara i DJ-eva i čiji nastupi će biti snimani i kačeni na streaming platforme Pančevox-a, gde će kasnije biti dostupni za slušanje. Pored toga kroz tombolu, podkast želi da skrene pažnju i na različite stvaraoce i male proizvođače u našem gradu.

Kudro Svet nastaje 22. aprila 2021 godine okupljajući Sofiju Sibinović, Sonju MIrković, Sretena Stojanova, Aleksandra Antić i Konstantina Marčetića. Do danas na svom repetoaru imaju 11 pesama koje čine, za sada neobjavlljeni album pod nazivom PLAY HOOK čiji je autor Sonja Mirković. Prva priča koju je ova petorka ispiričala i objavila, nosi ime ,,Uspavanka", koja predstavlja prvi plod benda, i priprema nastanak gorepomenutog abuma.

Nakon svirke, posetioci će opet imati prilike da  na tomboli dobiju najrazličitije korisne, umetničke i jestive produkte pančevačkih umetnika, proizvođača i kreativaca.

Pored žura, Pančevox je danas objavio novu epizodu u kojoj je ugostio umetnicu Sanju Momčilović. Povod za razgovor bila je predstojeća izložba ,,Prostori budućeg sećanja'' u bioskopu ,,Vojvodina'', koja će biti otvorena 15. aprila i gde je Sanja kustoskinja i idejna kreatorka. Ovim projektom Sanja je pokrenula pitanje napuštenih javnih prostora, ali i njihovog korišćenja u umetničke svrhe.

O svemu tome ovog puta ekipa Pančevoxa je razgovarala sa njom, ali i o njenim radovima, stvaralaštvu, geometriji i položaju umetnika u Srbiji.

Emisiju možete poslušati na Mixcloud profilu Krokodil radija, kao i na streaming platformama Podcast.rsSpotifyAnchor, Breaker, Google PodcastsRadioPublic.

PančeVox je omladinski podkast o kulturi i umetnosti u Pančevu, čije su kreatorke Jovana Jankov i Marija Todorović. Nastao je iz želje da skrenu pažnju na pozitvne primere među mladima u zajednici koji su rođeni ili trenutno žive i rade u našem gradu, usled nedovoljne medijske pažnje koju dobijaju. Ovo, kako kažu, rade da bi afirmisale sugrađane/ke (a pre svega mlade) koji su uspešni i/ili svojim radom doprinose zajednici.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...