Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novogodišnji koncert u Narodnom muzeju Pančevo 25. decembra - | K-013 Portal
novogodisnji koncert, narodni muzej pancevo

Novogodišnji koncert u Narodnom muzeju Pančevo 25. decembra


Novogodišnji koncert harmonike na kome nastupa David Maksimović, održaće se u svečanoj sali Muzeja u subotu 25. decembra u 18 časova. Više informacija u prilozima.

Program

1. Toshio Hosokawa – Slow Motion
2. J.S.Bach – Francuska svita br. 5 G-dur Allemande Courante Sarabande Gavotte Bourree Loure Gigue
3. J.Haydn – Sonata u Es-duru Allegro moderato Menuet Trio Finale presto

David Maksimović je rođen je 28.03.1996. u Pančevu. Još kao mali dečak pokazuje interesovanje prema muzici te sa 6 godina počinje svoje muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu. Svoje prve korake na harmonici stiče u klasi profesorice Ramone Dimitrijević-Balać, kod koje i završava nižu muzičku školu.

Nakon toga nastavlja i srednju muzičku školu u klasi profesora Bojana Nikolića. Tokom školovanja uklasi ova dva profesora, takmiči se na brojnim festivalima i međunarodnim takmičenjima na kojima broji uspehe.

Svoj životni put nastavlja na poznatom „Honer“ konzevatorijumu u Trossingenu (Nemačka) u klasi profesora Andreasa Nebla sa kojim uspešno sarađuje tri semestra. Ipak odlučuje da svoje obrazovanje nadogradi na državnom muzičkom fakultet „Staatliche Hochschule für Musik Trossingen“ u klasi profesora Hansa Majera sa kojim završava 4 godine osnovnih studija. Pored brojne konkurencije, jedini uspeva da upiše master studije u klasi jednog od najpoznatijih izvođača i pedagoga na harmonici Teodora Ancelotija u Frajburgu.

Tokom svojih studija uspeva da održi uspešnu koncertnu karijeru u raznim zemljama Evrope. Od 2019. počinje svoj pedagoški rad u više muzičih udruženja i škola u Nemačkoj. Pored solističke karijere, postaje član Teatra u Alenu sa kojima uspešno izvodi dve sezone poznate predstave „Romeo i Julija“. Takođe učestvuje na najpoznatijem festivalu moderne muzike „Donaueschinger musiktage“ u projektu sa 180 muzičara iz raznih zemalja, koji jednu kompoziciju izvode zajedno.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...