Onlajn program za rođendan Vlade Divljana -

Onlajn program za rođendan Vlade Divljana

Koncert pod nazivom „4maljčika“, klavirskog dua Aleksandar Šandorov-Nemanja Nikolić bio je predviđen da se održi danas na rođendan Vlade Divljana, ali je pomeren zbog pandemije za jesen.

Međutim, publika i pratioci ovih muzičara na društvenim mrežama biće u prilici da na drugačiji način obeleže ovaj datum jer će tog dana biti aktivan link na Jutjub kanalu „Nemanja Nikolic Pianist“ na kojem će biti emitovan promotivni spot tog koncerta.

Kako objašnjavaju autori, naslov nastupa aludira na "dobri duh" Vlade Divljana jer je iskorišćen naslov čuvenog hita grupe Idoli u kombinaciji sa stvaraocima ovog jedinstvenog koncertnog programa, a gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima koje vešto ukršta sa muzikom Sergeja Prokofjeva, zajedničkom omiljenom kompozitoru, u aranžmanu urađenom za dva klavira, klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu.

Ovakav muzički izraz, s jedne strane, postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a, s druge strane, intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana.

Spot je snimljen u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a autor je Dušan Stojančević.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com