Otvorena izložba „Vreme maski - koja je tvoja“ u Pančevu -
galerija savremene umetnosti pancevo, izlozba vreme maski koja je tvoja

Otvorena izložba „Vreme maski - koja je tvoja“ u Pančevu


U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo otvorena je izložba „Vreme maski-koja je tvoja“. Prikazano je 150 radova u raznim tehnikama autora iz Srbije i zemalja regiona.

Kako nam je kada nosimo maske, menjamo ih, prilagođavamo se, kada imamo one koje ne volimo, koje nas lažno predstavljaju? Šta kada maske padnu?

Na ova pitanja pokušali su da odgovore umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije...Njihovi radovi prikazani su na izložbi „Vreme maski-koja je tvoja“ otvorenoj u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva.

Ivana Markez Filipović, urednica programa vizuelnih umetnosti u Kulturnom centru Pančevo kaže: „To je sada već simbolična priča,šta je sve maska? Da li je ona opšteprisutna kao fizički momenat ili te maske možemo da nosimo i zbog drugih situacija u društvu. Ali mislim da su umetnici dobro odabrali, neki sa pozitivne strane, neki sa negativne, neki sa kritičke tačke i imamo veliki broj interesantnih radova.“

Izloženo je 150 radova nastalih u različitim tehnikama od skulptura, grafika, slika do fotografija. Svi su istih dimenzija, a nagrađena su tri autora .

Izložba „Vreme maski“ Likovnog salona „30x30“ Kulturnog centra Zrenjanina trajaće u Pančevu do 10 marta, zatim se seli u Novi Sad i Sremsku Mitrovicu.

(rtv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Komentre omogućio K-013.com

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

Domaci recepti