Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ove nedelje u Kulturnom centru Pančeva - | K-013 Portal
kulturni centar panceva

Ove nedelje u Kulturnom centru PančevaNa programu Kulturnog centra Pančeva unarednih sedam dana publika će moći da uživa u novom domaćem filmu Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, izložbi Milorada Ilića „Vreme leta“, Memorijalnom koncertu posvećenom Goranu Mitroviću i u dečijoj pozorišnoj predstavi „Tri praseta“ Pozorišta Pinokio.

U filmskom programu će se od 9. do 14. decembra naći novo ostvarenje Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek”, u kome glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Gordan Kičić, Branka Katić, Andrija Milošević, i drugi. Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos s psom lutalicom.

U okviru programa vizuelnih umetnosti, u Foajeu Kulturnog centra, od 10. do 16. decembra možete pogledati izložbu “Vreme leta” Milorada Ilića. Izložba je rađena na osnovu knjige Kako je poletela Srpska Sparta i čine je uvećane arhivske fotografije i dokumenti o životu dr Vladimira Aleksića, rodonačelnika srpskog vazduhoplovstva; o gradnji letelice kojom je poleteo u Pančevu 1909. godine, samo par godina posle Braće Rajt; o njegovom čuvenom Sanatorijumu i uopšte, to su svedočanstva o tom vremenu u Pančevu. Takođe, biće izloženo nekoliko projekcija kompjuterske replike aviona dr Aleksića, tj. kompjuterskog 3D modela koji je modelirao Milorad Ilić u Solid Worksu i desetak ilustracija navedenih događaja (iz pomenute knjige), čiji je autor, mlada pančevačka umetnica Maja Ranisavljev. Nosilac ovih projekata je udruženje Pančevački kreativni klub Uzdanica. Projekat je sredstvima s konkursa za kulturu podržao Grad Pančevo.

U okviru muzičkog programa Kulturnog centra, 8. decembra u 18.00 na repertoaru je Memorijalni koncert posvećen Goranu Mitroviću, doskorašnjem umetničkom direktoru Kulturno-umetničkog društva Abrašević Pančevo i prvaku Nacionalnog ansambla Kolo. Prerani odlazak Gorana Mitrovića je veliki udarac za ovu vrstu umetnosti u našoj zemlji, a iza njega su ostali supruga i troje dece, kojima bismo želeli da se odužimo i da im pomognemo u ovim, za njih, teškim momentima. Koncert je humanitarnog tipa, sav prihod ostvaren od prodaje ulaznica namenjen je porodici Gorana Mitrovića.

Dečija predstava „Tri praseta“ Pozorišta Pinokio Beograd, na programu je 11. decembra u 12 sati. Tri praseta u režiji Borislava Mrkšića su najigranija predstava Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda, nagrađivana na brojnim nacionalnim i međunarodnim festivalima. Poznata priča o tri praseta – Mucku, Bucku, Gucku i zlom vuku koji pokušava da im sruši kuće, ali na kraju biva nasamaren. Priča je ispričana uz brojne scenske efekte u kombinaciji glumačke i igre s lutkama. Na značenjskom planu predstava nas uči da nam malo dodatnog truda koji treba uložiti u nešto može doneti mnogo, te da nas, na kraju, može i sačuvati u životu. Refren iz songa o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu junaka ove predstave pevale su i pevaće još mnoge generacije: Jedan za sve, za jednog svi, takvi smo mi – neuništivi – poručuju iz Pozorišta.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.