Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačka biblioteka i književnici iz Pančeva na Sajmu knjige u Temišvaru - | K-013 Portal
biblioteka pancevo, sajam knjiga u  temisvaru

Pančevačka biblioteka i književnici iz Pančeva na Sajmu knjige u TemišvaruNa poziv Saveza Srba u Rumuniji, gradska biblioteka u Pančevu predstavila je svoje izdavaštvo na tradicionalnom „Minisajmu srpske knjige“ koji je održan u Temišvaru u okviru „Dana srpske kulture“, 26-27. novembra 2021. godine.

Na srpsko-rumunskoj književnoj večeri, organizovanoj u okviru ove Manifestacije učestvovali su pančevački aforističar Aleksandar Čotrić i književnica Senka Pavlović. Tom prilikom gostima su se obratili generalni konzul Srbije u Temišvaru Vladan Tadić, predsednik Saveza Srba Rumunije i narodni poslanik u Parlamentu Rumunije Ognjen Krstić, Mihajlo Pantić, književni kritičar i profesor na Filološkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu koji su naglasili značaj ovakvih susreta za negovanje maternjeg jezika pripadnika srpske zajednice u Rumuniji.Manifestacija ima za cilj povezivanje i unapređenje saradnje Srba iz Rumunije sa kulturnim institucijama iz matice i regiona, a organizatori su, u pandemijskim uslovima ove godine, održali nekoliko književnih i izložbenih događaja.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.