Pančevačka književnica Nada Malek objavila novu knjigu -
Nada Malek, Koraci, Malek, knjiga, nova knjiga Nade Malek

Pančevačka književnica Nada Malek objavila novu knjigu


Nada Malek književnica iz Pančeva u svojim kratkim pričama i poeziji govori o zanimljivim Pančevcima, ljubavi prema porodici i gradu u kome živi. Radovi su joj nagrađivani i objavljivani u Australiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, a ovih dana izašla je iz štampe njena sedma knjiga koja nosi naziv "Koraci".

Nada Malek piše o Pančevcima koji svojim karakterom i postupcima zaslužuju da budu ovekovečeni u njenim knjigama punim topline, napisanim običnim, laganim banatskim stilom. Likove bira isključivo po duši i emocijama.

"To su likovi koje ja srećem u gradu ,koje zapazim po nečemu i sa kojima sam bliska. I uvek mora da postoji to nešto što me je privuklo, da je taj lik prijatan", kaže za RTV Nada Malek.

Nadine knjige su spoj literarnog i dokumentarnog, svojevrsni spomenari, puni biografija Pančevaca. Piše kratke priče i poeziju a radovi su joj nagrađivani i objavljeni u Australiji, Rumuniji, Makedoniji, Crnoj Gori.. Ovih dana izašla je iz štampe njena sedma knjiga "Koraci".

"Moja najnovija knjiga govori o likovima koji su uradili nešto u ovom Pančevu i dalje rade.To su ljudi koje ja cenim i zaista imam i ja da naučim od njih a i mnogi drugi jer su se oni potrudili da ne prestanu da rade."

Knjiga počinje pričom o devojčici Loli Kapor koja je dobila nagradu u Novom Sadu za plesne korake i poručuje da se u životu kreće od najsitnijih koraka.

"Da bi u ovom našem životu koji traje jako kratko uradili nešto vredno što ostavlja trag za nama krećemo najnesigurnijim i najsitnijim koracima.Kako vremenom ti koraci postaju veći i duži tako rastu naše želje i snovi. Na nama je koliko ćemo koraka napraviti da ih ostvarimo" ", ističe Malek.

(RTV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com