Pisci iz Pančeva u Temišvaru -

Pisci iz Pančeva u Temišvaru
montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Pisci iz Pančeva, članovi Udruženja književnika Srbije Gordana Vlajić, Aleksandar Čotrić i Senka Pavlović i urednici pančevačke novinsko-izdavačke ustanove na rumunskom jeziku „Libertatea“ Niku Čobanu, Vasa Barbu i Valentin Mik učestvovali su 28. i 29. novembra na Sajmu knjiga u Temišvaru i pratećim manifestacijama – književnoj večeri rumunskih i srpskih pisaca u „Srpskoj kući“ i književnom času pred učenicima Srpske teoretske gimnazije „Dositej Obradović“.

Gosti iz Pančeva predstavili su se temišvarskoj publici svojim književnim ostvarenjima – poezijom, odlomcima iz romana i aforizmima. Postignut je dogovor da Savez Srba u Rumuniji sledeće godine objavi Antologiju rumunskog aforizma „Med i otrov“ koju je preveo i priredio Aleksandar Čotrić.

Pančevački stvaraoci u Temišvaru su boravili na poziv Saveza Srba u Rumuniji, a na Sajmu su svoja izdanja predstavili Matica srpska, „Službeni glasnik“, Matica iseljenika Srbije, Udruženje književnika Srbije, „Libertatea“, „Srpska reč“ i druge izdavačke kuće iz naše zemlje i Rumunije.

pancevo, beograd, novi sad

Ovi događaji odvijali su se u okviru manifestacije „Mesec srpske kulture u Rumuniji“, a prisustvovali su im i ambasador Bosne i Hercegovine u Bukureštu Slaviša Ćeranić i generalni konzul Srbije u Temišvaru Vladan Tadić, koji su naglasili značaj ovakvih susreta za negovanje maternjeg jezika pripadnika srpske zajednice u susednoj zemlji.

(UKS)

Tags: ,

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble