Počela 134. Smederevska jesen, bogat kulturno-umetnički program uz sočne plodove
smederevska jesen

Počela 134. Smederevska jesen, bogat kulturno-umetnički program uz sočne plodove

montekristo 0507


Turističko-privredna manifestacija "Smederevska jesen" po 134. put organizuje se u Smederevu, a ove godine primerena je trenutnoj epidemijskoj situaciji.

Izostao je tradicionalni defile ulicama grada, a na glavnom gradskom trgu postavljen je veliki grozd, jedan od simbola ove manifestacije.

Na brojnim tezgama u gradu može se videti ovogodišnji rod smederevskog kraja, prvenstveno belo i crno grožđe, jabuke, vino, kao i proizvodi domaće radinosti.

U vinskom gradu svake večeri organizovaće se muzički nastupi grupa, a posetioci će moći da uz brojna kulturno-umetnička društava osete deo tradicije iz ovog kraja Srbije.

Za decu je pripremljen bogat program uz učešće glumaca, muzičara i mađioničara.

U Malom gradu Smederevske tvrđave u subotu i nedelju programom "Despotov grad - srednjevekovna prestonica" pozorište PATOS uz orkestar "Svetlost" i viteško udruženje "Beli orlovi" dočaraće srednjevekovnom muzikom, viteškim borbama i kostimima atmosferu Smedereva u vreme vladavine Brankovića.

U pratećem delu obeležavanja "Smederevske jeseni" učešće uzima Narodna biblioteka, Muzej i Turistička organizacija, gde posetioci mogu videti izložbe slika, prisustvovati književnim večerima, i posetiti Vilu Obrenovića.

Manifestacija se završava u nedelju kada će posetioci moći da konzumiraju grožđe sa velikog grozda, a tom prilikom biće prikazano tradicionalno muljanje u pripremi šire i vina.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.