Počinje veb serijal o domaćoj fotografskoj sceni -
pancevo, beograd, novi sad, vesti, fotograf, fotografska scena

Počinje veb serijal o domaćoj fotografskoj sceni


Prva sezona video web serijala o domaćoj fotografskoj sceni “Fotodokumenti Portfolio” emitovaće se četvrtkom u 18 časova na Jutjub kanalu NFC Filmarta.

Video serijal pokrenut je 2019. godine od strane NFC Filmarta iz Požege uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, sa idejom da se na autentičan način predstave domaće prakse u oblasti fotografije, kroz intervjue i prikaze rada autorki i autora različitih generacija, uz odabrane pozitive i pokretne slike iz njihovih opusa i arhiva.

Osmišljen kao prva faza šireg uvida u fotografsku scenu Srbije, “Fotodokumenti Portfolio” u prvoj sezoni od ukupno šest epizoda, predstavlja autorske pristupe, poetike, tematsko-problemske fokuse istraživanja kao i široku oblast interpretacije fotografije, od funkcije dokumenta do umetničkog izraza.

Zastupljeni autori su Branimir Karanović, Goranka Matić, Ivan Petrović, Aleksandrija Ajduković, Aleksandar Kelić i Stefana Savić, a urednici serijala su Miroslav Karić, Milica Lapčević i Slađana Petrović Varagić.

Oni se u razgovorima sa autorima dotiču i niza pitanja o poziciji fotografije unutar društvene komunikacije, mrežne razmene i dinamike produkcije vizuelnih sadržaja, njihovog konteksta, značaja i mesta umetničko fotografskih arhiva, kao i drugih pitanja koja su predmet brojnih teorijskih istraživanja.

Snimatelji su Milica Đorđević i Sreten Vuković, montažu potpisuje Sreten Vuković, a partneri projekta su Kulturni centar Beograda, Frakcija Beograd.

Emitovanje serijala započinje u četvrtak 21. maja u 18 časova na Jutjub kanalu NFC Filmarta i na FB stranici @fotodokumenti.

(Tanjug)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com