fbpx
Nadžirače, serija, EMI

Poznate nominacije za nagrade Emi, najviše za "Nadzirače"

Serija "Nadzirači" (Watchmen) vodi ove godine sa 26 nominacija za televizijske Emi nagrade, saopštili su danas organizatori.

Distopijska superherojska drama u produkciji televizije HBO , bazirana na stripu, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa, prenosi AP.

Komedija "Čudesna gospođa Mejzel" u produkciji Amazona je sa 20 nominacija druga među serijama, a sledi Netfliksov triler "Ozark" sa 18 nominacija.

Isto toliko dobila je i crna komedija "Naslednici" ( Succession ), a sledi serija "Mandalorijan", posvećena svetu Ratova zvezda.

"Ove godine svedočimo jednoj od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. I naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promenu", rekao je Frenk Šerma, predsednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku virtuelne prezentacije nominacija.

Za najbolje dramske serije nominovane su Bolje zovi Sola, Kruna, Ubiti Iv, Sluškinjina priča, Mandalorijan, Ozark, Čudnije stvari i Naslednici.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za "Jutarnji šou", Olivija Kolman za "Krunu", Džodi Komer i Sandra O za "Ubiti Iv", Lora Lini za "Ozark", Zendaja za "Euforija".

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su Džejson Bejtman za "Ozark", Sterling Braun za "Ovo smo mi", Bili Porter za "Poza", Džeremi Strong i Brajan Koks za "Naslednici", Stiv Karel za "Jutarnji šou".

Ceremonija dodele Emi nagrada uz domaćina Džimija Kimela prenosiće BBC 20. septembra.

U ovom, 27. izdanju Emi nagrada, gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord, navodi AP.

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv program

Komentre omogućio K-013.com