Poznate nominacije za nagrade Emi, najviše za "Nadzirače" -
Nadžirače, serija, EMI

Poznate nominacije za nagrade Emi, najviše za "Nadzirače"


Serija "Nadzirači" (Watchmen) vodi ove godine sa 26 nominacija za televizijske Emi nagrade, saopštili su danas organizatori.

Distopijska superherojska drama u produkciji televizije HBO , bazirana na stripu, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa, prenosi AP.

Komedija "Čudesna gospođa Mejzel" u produkciji Amazona je sa 20 nominacija druga među serijama, a sledi Netfliksov triler "Ozark" sa 18 nominacija.

Isto toliko dobila je i crna komedija "Naslednici" ( Succession ), a sledi serija "Mandalorijan", posvećena svetu Ratova zvezda.

"Ove godine svedočimo jednoj od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. I naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promenu", rekao je Frenk Šerma, predsednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku virtuelne prezentacije nominacija.

Za najbolje dramske serije nominovane su Bolje zovi Sola, Kruna, Ubiti Iv, Sluškinjina priča, Mandalorijan, Ozark, Čudnije stvari i Naslednici.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za "Jutarnji šou", Olivija Kolman za "Krunu", Džodi Komer i Sandra O za "Ubiti Iv", Lora Lini za "Ozark", Zendaja za "Euforija".

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su Džejson Bejtman za "Ozark", Sterling Braun za "Ovo smo mi", Bili Porter za "Poza", Džeremi Strong i Brajan Koks za "Naslednici", Stiv Karel za "Jutarnji šou".

Ceremonija dodele Emi nagrada uz domaćina Džimija Kimela prenosiće BBC 20. septembra.

U ovom, 27. izdanju Emi nagrada, gigant Netfliks jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com