Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predstava „Kiseonik“ Sofije Mijatović u Kulturnom centru Pančeva - | K-013 Portal
kiseonik, predstava, kulturni centar panceva

Predstava „Kiseonik“ Sofije Mijatović u Kulturnom centru Pančeva


U sredu, 9. marta, u 19.30 na Maloj sceni Kulturnog centra Pančeva, na programu je master predstava Ivana Viripajeva „Kiseonik“, u režiji Milje Mazarak. U predstavi igraju Sofija Mijatović i Miloš Lazarov, glumci iz Pančeva.

Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno sa glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret.

Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan”. Ja ne bih mnogo imala šta da dodam. Osim, naravno, predstave.

Ova drama prati priču Saše i Saše, para koji se zaljubljuje na trgu u Moskvi. Ona zastupa i brani svet devojke iz Moskve, a on momka iz mesta Serpuhov iz provincije Rusije. Delo je pisano kao filozofska rasprava dve osobe koje se vole, ali im se porekla koja su i dalje uticala na formiranje njihove socijalne, verske i političke sfere i svesti o životu ne podudaraju. Ona postavlja i otvara mnoga suštinska pitanja, a jedno od njih je, kako sami glumci predstave kažu – u ovom besmislenom, punom mržnje, beskiseoničkom svetu, šta je glavno čime čovek treba da se vodi kroz život  – da li može da se vodi verskim kanonima, božijim zapovestima ili instiktima i potrebama.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...