Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Promocija knjige dr Momčila Diklića "Uloga političke škole SKJ "Josip Broz Tito" u Kumrovcu u raspadu SFRJ" u Narodnom muzeju Pančevo - | K-013 Portal
narodni muzej pancevo, promocija knjige, momcilo diklic

Promocija knjige dr Momčila Diklića "Uloga političke škole SKJ "Josip Broz Tito" u Kumrovcu u raspadu SFRJ" u Narodnom muzeju PančevoU četvrtak 29. Septembra u Narodnom muzeju Pančevo u 19 časova održaće se promocija knjige dr Momčila Diklića "Uloga političke škole SKJ "Josip Broz Tito" u Kumrovcu u raspadu SFRJ".

Autor dr Momčilo Diklić rođen je u Otočcu, u Lici, 1954. godine, Pedagošku akademiju završava u Rijeci, a u Zagrebu završava istoriju na Filozofskom fakultetu. Magistarske studije završio je takođe u Zagrebu, na FPN, gde je odbranio temu "Položaj Srba u Hrvatskoj", aprila 1990. godine. Doktorsku disertaciju na temu " Srpsko pitanje u Hrvatskoj 1941-1950 godine" odbranio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2003. godine.

Objavio je 15 monografija i desetine naučnih radova, od kjih su mnogi bili upravo na temu položaja srpskog naroda u Hrvatskoj.

Do penzionisanja, 2019. godine,  dr Momčilo Diklić radio je u Institutu za evropske studije u Beogradu.

Na promociji knjige pored autora govoriće i istoričari Milojko Budimir i Mile Bosnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.