Solistički koncert pančevke Marte Medan u subotu 8. avgusta, prenos preko Fejsbuka -
Marta Medan, Narodni muzej Pančevo, solistički koncert

Solistički koncert pančevke Marte Medan u subotu 8. avgusta, prenos preko Fejsbuka

Marta Medan (violina) održaće solistički koncert u subotu, 8. avgusta od 20 sati u Svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu. 

gost: Anja Ovaskainen, violina
klavirski saradnik: Uki Ovaskainen
na programu: H. Wieniawski, N.Paganini, J.S. Bah i L.V. Betoven

Zbog trenutne situacije i mera koje su na snazi zbog pandemije Kovid19, koncert će biti zatvoren za publiku, ali će biti uživo prenošen na fejsbuk stranici Narodnog muzeja Pančevo:

https://www.facebook.com/muzej.pancevo

Marta Medan rođena je 2005.godine u Pančevu, gde sa šest godina razvija ljubav prema muzici i instrumentu u OMŠ „Jovan Bandur“ u klasi profesorke Sanele Blagojević. Na letnjoj muzičkoj manifestaciji ARLEMM u Arilju 2014. godine upoznaje se sa profesorkom Milicom Mladenović i naredne godine prelazi u „Školu za muzičke talente" u Ćupriji gde nastavlja sa muzičkim usavršavanjem.

Nastupala je u mnogim značajnim salama, kao što su Velika dvorana Kolarčeve zadužbine, Galerija SANU, Kuća kralja Petra I Karađorđevića, Narodna biblioteka Srbije i DKC.

Učestvovala je na republičkim i međunarodmin takmičenjima na kojima je ostvarila značajne rezultate od kojih se ističu: dve prve nagrade u solo kategoriji i jedna prva nagrada u kategoriji nestandarni kamerni ansambl na „Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije" (Beograd), dve druge nagrade na „Međunarodnom takmičenju gudača“ (Niš), prva nagrada na internacionalnom festivalu gudača „Primavera“ (Bijeljina, Republika Srpska) i dve prve u solo kategoriji i jedna prva nagrada u kategoriji kamerni ansambli na međunarodnom festivalu gudača „Stringfest“ (Sremska Mitrovica).

Aktivno je učestvovala na mnogobrojinim muzičkim seminarima, radeći sa renomiranim pedagozima iz zemlje i inostranstva poput: Igora Tkačuka (Namur, Belgija), Tatjane Balašove (Moskva, Rusija), Roberta Lakatoša (Novi Sad, Srbija), Lazara Miletića i Evgenije Epštajn (Split, Hrvatska).
Saradnik je Muzičkog centra Pačeva.

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com