Tri onlajn predstave Madlenijanuma -

Tri onlajn predstave Madlenijanuma

Opera i teatar Madlenianum najavili su danas da un okviru kampanje #ostanikodkuće da će u sredu 22. aprila premijerno emitovati nacionalnu operu "Suton", kompozitora Stevana Hristića, u režiji Nebojše Bradića i pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, premijerno izvedenu 2016. u okviru 48. Beogradskog muzičkog festivala (BEMUS).

"Naše izvođenje bilo je od nacionalnog značaja jer se radi o jednoj od najboljih srpskih opera uopšte, jednog od najistaknutijih kompozitora u vremenu posle Mokranjca", najavljuje u saopštenju Madlenianum.

U petak 24. aprila biće emtiovankomad sa glumom, pevanjem i plesom "Male tajne" proslavljenog reditelja Gorana Markovića, na originalnu muziku Zorana Simjanovića, premijerno izvedenog 29. marta 2015.

Za prvu saradnju sa našim pozorištem poznati filmski i pozorišni reditelj, Goran Marković, izabrao je intimno delo o glumačkim počecima svojih roditelja, a ovo je prvi muzički komad koji Marković režira u pozorištu.

"Male tajne" i svojevrsna retrospektiva zabavne muzike u periodu od 1939, kada priča počinje, za vreme rata i nemačke okupacije, pa sve do 1958, kada se radnja završava.

Treći komad je najposećenija dramska predstava Madneianuma Miris kiše na Balkanu" po najpoznatijem književnom delu Gordane Kuić, koje je 29. aprila 2009. doživelo svoju teatarsku verziju.

To je priča o sefardskoj sarajevskoj porodici u romantična i nemirna ratna vremena u vreme Drugog svetskog rata, u dramatizaciji Nebojše Romčevića, režiji Ane Radivojević Zdravković i uz patronat Gordane Kuić.

Onlajn peremijera je u nedelju 26. aprila u 19:30, navodi se u saopštenju.

(Fonet)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com