Upoznajte Maksa i Minu – „Koliba u hrastovoj šumi“, knjiga za decu Gabrijele Čović iz Pančeva
gabrijela covic, koliba u hrastovoj sumi, knjiga za decu

Upoznajte Maksa i Minu – „Koliba u hrastovoj šumi“, knjiga za decu Gabrijele Čović iz Pančeva
montekristo 0507


Ilustrovani roman sa mnogo neobičnih podataka i jezičkih igara „Koliba u hrastovoj šumi“ Gabrijele Čović pokazuje kako mašta može da poboljša svet i bude nezamenljiva zabava.

Maksimilijan Hladnoprstić zvani Maks neobičan je dečak koji zna jezike sova i puževa, govori „unatraške“, ume da svira klavir, da lepo piše i još mnogo toga, a na desnom dlanu ima beleg u obliku broja sedam. Ali u njegov život ulazi devojčica Vilhelmina Čarapić zvana Mina, jedina koja ume da uđe u njegovu sobu jer zna da pokuca 3,14 puta na vrata. Povezani sudbinom i željom za avanturom, Maks i Mina otkrivaju čudnu kolibu u šumi, koja ima veze s vremenskom mašinom, putovanjem koje čeka upravo njih dvoje.

Gabrijela Čović kaže da je ideja za pisanje ove knjige dugo sazrevala. „Kažu da se knjige rađaju iz bola i tuge. Čak i one vesele, razdragane i nesputane kao što je ova. I mene je inspirisala bol, ali ne brinite, ovo nije tužna knjiga, sa njom odlazite van granica ovog sveta, u neki lepši prostor i vreme, sa junacima nasmejanim od jutra, sa neobičnim predelima i događajima. U njoj srećete dva junaka koji vam se utkaju u dušu već nakon prvih stranica knjige. Maks i Mina, razum i osećajnost, sputano i slobodno, hrabro i ishitreno, realno i maštovito... Sve su ovo posebnosti ova dva junaka iz knjige kroz koja svako biće, bez obzira na godine, može da oseća i diše bar na momenat kao dete. Oni nas vode kroz strahove, prošlost, putovanja, ali i slobodu.

Kroz Minu i Maksa, kroz ove šašavnjikavastične junake prepune životne radosti, vidimo ljude, odrasle, koji su na tren zaboravili da budu deca. Volela bih da deca kroz knjigu spoznaju da je odrastanje prepuno padova i uspona i ma šta god im život donese i gde god im životna staza završi, uvek u nekom krajičku svoga srca sa sobom treba da nose tu energiju deteta koju sada imaju, a koja će ih pokretati i bojiti im život duginim bojama. Volela bih da kroz moju knjigu odmalena spoznaju i strah i opasnost, ali i hrabrost i snalažljivost i da nikada, nikada ne zaborave da ponekad, makar i na sekund pokrenu dete u sebi.“

gabrijela covic, koliba u hrastovoj sumi, knjiga za decu

„Koliba u hrastovoj šumi“ Gabrijele Čović u prodaji je od subote 11. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Biografija: 

Gabrijela Čović je rođena 28.01.1973. god. u Pančevu. Završila je gimnaziju u Pančevu i potom diplomirala francuski jezik i književnost u Novom Sadu. Trenutno radi u osnovnoj školi u Vladimirovcu i u Baletskoj školi u Pančevu.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble