Uvrede Bregoviću zbog najave učešća na festivalu u Albaniji
goran bregovic, uvrede

Uvrede Bregoviću zbog najave učešća na festivalu u Albaniji
montekristo 0507


Najava da će Goran Bregović nastupiti u muzičkom delu na festivalu piva u Korči u Albaniji ,izazavala je buru negativnih komentara i optužbi u kosovskim medijima da je on „bio inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji“

tako pod tim naslovom („Bio inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u EX YU“.) Gazeta Ekspres“ navodi da je Bregović priznao je da se sastao sa Radovanom Karadžićem, osuđenim za zločine protiv čovecnosti u BiH i prenosi delove njegove izjave vezano za taj susret.

List navodi i da je Bregović koji je 2006. godine postao počasni građanin Tirane, tada dobio „ključ Tirane“ od tadašnjeg gradonačelnika Edija Rame.

Tada je Rama ispričao nekadašnjem vođi sastava „Bijelo dugme“ o tome kako se upoznao s njegovom muzikom i kako je u tajnosti slušao njegove pesme tokom komunističkog režima u Albaniji, kada je rok muzika bila zabranjena, a Bregović održao koncert sa „Orkestrom za svadbe i sahrane“ u Kongresnoj palati u Tirani.

goran bregovic, uvrede

„Neka ga privatno slušaju svi koji su ga pozvali, ali javno nije pravi trenutak. Mučimo se sa puno stvari na našem Kosovu, jer od rata ima tek 20 godina a ne 200 godina“, prenosi list komentar kosovskog pevača, Bljerima Muharemjai, poziv Bregoviću da peva na „Festivalu piva“ u Korči.

Opština Korča je za list rekla da je Bregović pozvan i da će pevati jer ovaj festival nema nikakve veze sa politikom.

Korčanski pivski festival održava se ove godine od 14. do 18. avgusta i očekuju 100.000 posetilaca, a obećali su preko 100 muzičkih nastupa besplatno za posetioce.

Inace, na zvaničnom sajtu ovog festivala navedeno je da se uskoro očekuju detalji programa i još uvek nema potvrde o nastupu Bregovića.

(Tanjug)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble