Uzbudljiv program Malog pozorišta "Duško Radović" na internetu -

Uzbudljiv program Malog pozorišta "Duško Radović" na internetumontekristo 0507


Peta nedelja Malog pozorišta "Duško Radović" na internetu nudi izuzetan program u kojem će se u okviru segmenta "Bajke" već sutra naći "Mala sirena" Hansa Kristijana Andersena, najavili su iz ovog pozorišta za mlade.

Uz svaku bajku, dolazi i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i o samoj bajci, uz predloge kako da se slušanje bajke učini što zanimljivijim i interaktivnijim.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

U petak, 24.aprila, na Instagram stranici pozorišta na programu je segment "Malo putovanje kroz istoriju umetnosti".

Svake radne nedelje u pozorištu obrađuju temu drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo, naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima.

Stručna saradnica pozorišta je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej, i do sada su gledaoci imali prilike da upoznaju delo Viže Lebren, Žak-Luja Davida i Albrehta Direra.

U četvrtoj epizodi u fokusu su život i delo Đuzepa Arčimbolda, enigmatičnog italijanskog slikara čuvenog po portretima gde su lica sastavljena u celosti od voća, povrća, cveća, knjiga i morskog življa - u duhu ovonedeljne teme, posebno ćemo se zadržati na ovom, poslednjem.

"Sadržaja ima u izobilju, ali Malo pozorište 'Duško Radović' se trudi da najmlađima ponudi kvalitetne predstave koje na prvom mestu podstiču na razmišljanje i zaključivanje. One moraju da bude empatiju, daju snagu i inspirišu dobrotu. Trudimo se da gradimo program koji ima važnu moralnu i edukativnu ulogu u životu mališana. Pored emitovanja snimaka predstava, pokrenuli smo i programe koji na zabavan način predstavljaju klasike slikarstva, literature i muzike", rekao je Aleksandar Nikolić, direktor pozorišta.

On je dodao da se kroz radio drame, kvizove i radionice, klasična muzika i slikarstvo povezuju s dramom na nivou primerenom i zanimljivom deci, a veliko interesovanje publike je potvrda potrebe za kulturnim sadržajem ove vrste.

"To ohrabruje pozorište 'Duško Radović' da nastavi. Okolnosti su nove, ali pozorište je drevno i ono će uvek pronaći put do publike", ističe Nikolić.

U nedelju, 26. aprila, pozorište dolazi u domove ljubitelja teatra s predstavom "Mobi Dik" po tekstu Dimitrija Kokanova, u režiji Snežane Trišić.

U ovoj vrlo zanimljivoj adaptaciji čuvenog dela Hermana Melvila, kit Mobi Dik, nemilosrdna morska neman koja potapa brodove i jede mornare, strah je i trepet za sve, osim za devojčicu Rejčel.

Rejčel na prvi pogled izgleda kao sasvim obično dete koje je s roditeljima na letovanju, ali njoj je poveren važan zadatak - da spase Mobi Dika od kapetana Ahaba i njegove posade.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.