Vreme je da koronu smestimo u Muzej, dođite na promociju knjige „Humorom protiv korone“ -
smehom protiv korone, narodni muzej pancevo

Vreme je da koronu smestimo u Muzej, dođite na promociju knjige „Humorom protiv korone“montekristo 0507


Promocija knjige „Humorom protiv korone“ naše sugrađanke Senke Pavlović biće održana u subotu 26. juna u 19 časova u Narodnom muzeju u Pančevu.

O virusu korona, nepredvidljivom protivniku u budućnosti će biti napisani romani, biće snimljeni filmovi, biće napisane i igrane pozorišne predstave, organizovane izložbe slika, priređene muzejske izložbe.. Prvi, međutim, koji su na ovu situaciju imali umetnički odgovor i promptno reagovali bili su autori kratke forme – humoristi, ali i svi ljudi koji imaju smisla za humor. Priređivač zbornika „Humorom protiv korone“ Senka Pavlović je te mirko-forme (šale, viceve, anegdote, kozerije...), čitala, slušala, tražila, pronašla, prikupila, zapisala, prevela, izabrala, razvrstala, redigovala, prilagodila, obradila, protumačila, objavila i predstavila, vodeći računa da zadovolji i estetki i etički kriterijum. Potrudila se da u ovoj knjizi budu prilozi koji su višeslojni, poučni, mudri, duhoviti, autentični i raznovrsni po tematici.

S obzirom na to da medicinski stručnjaci preporučuju dve doze vakcine, ovo je druga knjiga u izdanju „Prosvete“ koju je autorka priredila na temu pandemije virusa korona.

O knjizi će govoriti satiričar Aleksandar Čotrić i autorka knjige.

(K-013)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.