Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završeno snimanje filma „Izolacija“ Marka Backovića - | K-013 Portal
film izolacija, marko backovic

Završeno snimanje filma „Izolacija“ Marka Backovića


Završeno je snimanje srpskog dugometražnog igranog filma, svojevremeno podržanog na konkursu Filmskog centra Srbije, a u pitanju je ostvarenje „Izolacija“ u režiji Marka Backovića, po scenariju Marka Backovića i Marka Jocića i sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

Biković je i jedan od producenata filma, a igra Jovana, mladi biolog pun entuzijazma koji iznenadno dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi.

Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi.

Reditelj Backović napominje da je snimanje „Izolacije“ bilo veoma uzbudljivo i zahtevno.

„Veliko zadovoljstvo je bilo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom da veliki deo filma igra sam. Miloš je veliki profesionalac i stoički je izdržao teške uslove snimanja i duboko verujem napravio ulogu za pamćenje. Istakao bih da je saradnja sa Miodragom Krstovićem i Anicom Dobrom, kao i svim ostalim glumcima i autorima bila fantastična“, kaže Backović.

Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar , scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević, maskerka Petra Macura, kompozitor muzike Nikola Jeremić, snimatelj zvuka Miroslav Gojković.

Uz Miloša Bikovića u glavnoj roli, u „Izolaciji“ igraju i Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić.

Film nastaje u koprodukciji kuća Viktorija Film (Srbija), Arćangel Digital (Srbija), Livada Produkcija (Hrvatska), Talking Wolf Productions (Srbija).

Filmski centar Srbije je podržao projekat ovog filma na konkursu iz maja 2019. godine.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...