Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Moguće je i bez kafe da se razbudite - | K-013 Portal

Moguće je i bez kafe da se razbudite

Možda pokušavate da se rešite jutarnje pospanosti kafom, ali i bez ovog “magičnog napitka” postoje načini da se razbudite.

Za početak, potrebno je da podignete roletne i osvetlite sobu, a ako nemate mnogo prirodne svetlosti u stanu, možda je najbolje da prošetate napolju.

Izloženost svetlosti je važan deo buđenja, jer je direktno povezana s proizvodnjom melatonina u telu.  Sledeća najbolja stvar je tuširanje i to naizmenično toplom i hladnom vodom.

Tako se aktiviraju delovi mozga koji regulišu budnost, ali se i ubrzava metabolizam. Ujutru, ali i tokom celog dana treba da pijete vodu, kako biste bili hidrirani i zahvaljujući tome imali dobru koncentraciju. Od velike važnosti za budnost je i zdrav doručak i to bogat vlaknima i ugljenim hidratima koji će vam dati energiju za jutro pred vama. Korisna je i sveže ceđena pomorandža, naročito ako je pijuckate uz muziku. 

Fizička aktivnost je takođe poželjna, jer hipokampus, deo mozga zadužen za učenje i pamćenje, drži aktivnim. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.