Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PETAK 13.: Šta danas NIKAKO ne smemo da RADIMO - | K-013 Portal

PETAK 13.: Šta danas NIKAKO ne smemo da RADIMO

Petak 13. plaši mnoge. Većina verujue da je ovo veoma baksuzan dan. Priča se da broj 13 donosi nesreću još od biblijskih vremena.

Zbog toga, u mnogim hotelima ne postoji soba sa brojem 13, visoke zgrade nemaju 13. sprat, a neke aviokompanije su čak odlučile da izbace i pločicu sa "nesrećnim" brojem sa reda sedišta!

Oni koji veruju da im se baš na ovaj trinaesti petak sruči "sva nesreća na glavu" stalno na ovaj dan traže neki znak koji će im predkazati nesreću. Mnogi na današnji dan ne žele da izađu iz kuće, isključuju aparate iz struje, ne započinju poslove i ne daju novac na zajam.

Oni koji su baš sujeverni reći će vam da danas nikako ne prolazite ispod merdevina. Uveravaće vas da su Adam i Eva izbačeni iz raja baš u petak, da je tada počeo veliki potop, a podsetiće vas i da je u petak razapet Isus Hrist!

Reći će vam i da odmah bežite kući ukoliko vam je crna mačka prešla put, jer su one "zli demoni". Ubeđivaće vas i da danas slučajno ne dodirnete bubamaru jer ubistvo ovog insekta donosi lošu sreću. Ukoliko ih upitate što, tvrdiće da bubamara predstavlja Devicu Mariju i da bi njenim ubistvom navukli zlu kob na sebe.

Prema verovanju, danas nikako ne biste smeli ni da otvorite kišobran u kući, jer ćete se onda posvađati sa najmilijima. Isto tako, pobrinite se da ne razbijete neko ogledalo. Kažu da kad bilo kog drugog dana razbijete ogledalo navučete sebi sedam godina nesreće na vrat, a ukoliko vam se ovaj maler dogodi baš danas, bićete nesrećni celog života.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.