Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 30. maj - | K-013 Portal

Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 30. maj

Dogodilo se na danasnji dan

Šta se to dogodilo u Pančevu i okolini na današnji dan?

30.maja 1798.
Pravni departman podnosi Magistratu Pančeva saslušanje Georga Marina, osumnjičenog za pokušaj krađe jednog konja. Odbrana da je bio u napitom stanju nije uvažena. Kažnjen je sa 25 batina i proteran iz Pančeva.

30.maja 1817.
Magistrat Pančeva moli Generalnu komandu da mu se ishodi kod Regimente seča još 1000 snopova fašina, osim već odobrenih 200 snopova za opravku puta između Pančeva i Jabuke.30.maja 1818.
Generalna komanda u Temišvaru saopštava Magistratu Pančeva odluku Dvorskog ratnog saveta kojom se odbija molba Berić Antonija da mu se dodeli 50 jutara zemlje, kao nagrada za učinjene usluke tj prijave ustanka u Sremu (Ticijanova buna). Saopštenje Beriću da mu je molba odbijena, jer se navedena buna nije utvrdila.

30.maja 1907.
Na sednici II redovne skupštine varoši Pančeva razmatra se molba pančevačkog stanovnika Milana Jovanovića: "Molim da mi se izda isključiva dozvola za gradnju takve tvorenine, kojom bi se varoš Pančevo sa nužnom pijaćom vodom i drugom vodom na 50 godina snadbevati mogao". Magistrat Pančeva doneo je Odluku da se ovom prilikom ništa meritorno ne rešava.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.