Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Indoneziji živi muškarac koji ima 145 godina? - | K-013 Portal

U Indoneziji živi muškarac koji ima 145 godina?

Indonežanin Mba Goto poseduje dokumenta koja su priznale indonezijske vlasti i potvrdile da je rođen daleke 31. decembra 1870. godine, što znači da je star neverovatnih 145 godina.

Tako je vremešni Goto je nadživeo 10 članova najuže porodice, kao i četiri supruge. Poslednja žena mu je umrla 1988. godine. Sva njegova deca su takođe umrla, a danas ima unučad, praunučad, kao i prapraunučad. Goto je znatno stariji od ostalih najstarijih osoba koje su ikad zabeležene u knjigama rekorda. Francuskinja Žan Kalment je živela 122 godine.

U izjavi za lokalne indonežanske medije, Mbah Gotho je rekao da želi da umre. "Sada želim da umrem, moji potomci su samostalni", rekao je Goto.

Njegov unuk Surjanto je rekao da se njegov deda pripremao za smrt kada je imao 122 godine. "Spomenik je napravljen 1992. godine. Bilo je to pre 24 godine", izjavio je Surjanto. Grobnica je pripremljena blizu mesta počivanja njegove dece. Da li će biti upisan u knjigu rekorda još nije poznato jer dokumenta moraju da provere i neutralne strane.

Ako ostane u grupi najstarijih osoba bez sertifikata, to znači da će se naći u kategoriji sa 171-godišnjim Džejmsom Olofinatujijem iz Nigerije i 163-godišnjim Dakabom Ebom iz Etiopije piše britanski Miror.

Goto dane provodi slušajući radio jer mu je vid preslab da bi mogao da gleda televiziju.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.