Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: Sveštenik koji je aikido majstor i mačevalac - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: Sveštenik koji je aikido majstor i mačevalac

Pravoslavni sveštenik Valerij Kolesnikov sa sibirskog poluostrva Jamal u Rusiji postao je poznat ne samo po tome što ljudima pruža duhovnu pomoć već i što ih podučava i borilačkim veštinama. Sveštenik Valerij Kolesnikov iz Crkve Svetog Nikole u kozačkom gradu Gupkinski, privukao je pažnju intertnet javnaosti ali i svetskih medija video-snimkom na kom demonstrira zavidnu umešnost u baratanju sabljama, kao i impresivno izvođenje aikido pokreta.

Kolesnikov, koji ima crni pojas u aikidu, prošle godine je počeo da vežba sa sabljama. Trenirao je sam, koristeći snimke sa interneta, a postigao je impresivne rezultate za oko dva meseca.

"Morao sam da naučim odbrambene poteze i baratanje oružjem kako bi upoznao ljude sa starim tradicijama Kozaka i pravoslavne kulture", izijavio  je Kolesnikov za rusku RT.

Sveštenik sada drži časove mladima. Pogledajte video:Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.