Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZANIMLJIVOSTI: Vratila knjigu iz biblioteke posle 63 godine - | K-013 Portal

ZANIMLJIVOSTI: Vratila knjigu iz biblioteke posle 63 godine

Jedna penzionerka (70) iz Velike Britanije vratila je knjigu iz biblioteke koju je uzela dok je išla u gimnaziju pre 63 godine - 1953.godine, prenose ovu zanimljivu vest britanski mediji. Penzionerka je davno posuđenu knjigu našla kada je vršila kompletno spremanje kuće.

Na sreću zabvoravne penzionerke gimnazija "North Walsham High School" ne kažnjava za kasno vraćanje knjiga, jer bi inače ta baka bila sigurno svetski rekorder u plaćanju kazne te vrste, prenose medijske agencije. Dosadašnji Ginisov rekord kazne za nevraćanje knjige u SAD u iznosu od 345,14 dolara naplatila Kewanee javna biblioteka u Ilinoisu, za knjigu koja je trebalo da bude vraćena u aprilu 1955. godine. Tu davno uzetu knjigu iz biblioteke u Ilinoisu vratila je ćerka osobe koja je pozajmila knjigu posle 47 godine.

Biblioteka škole "North Walsham" u Engleskoj navela je da bi bilo dobro da budu vraćene i druge knjige koje su učenici gimnazije igrom slučaja zaboravili da vrate.

Penzionerka, čije ime nije saopšteno, vratila je knjigu Roberta Luisa Stivensona iz 1929. godine "Travels with a Donkey in the Cevennes".Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.