10 najpopularnijih rasa pasa na svetu: Broj 1 nije iznenađenje, a ostali?
najpopularnije rase pasa, rasa pasa

10 najpopularnijih rasa pasa na svetu: Broj 1 nije iznenađenje, a ostali?
montekristo 0507


Povezanost između psa i čoveka traje već 40.000 godina, budući da je pas bio prva životinja koju je čovek pripitomio. Danas postoji više od 300 rasa pasa, a jedna drži prvo mesto kao najpopularnija.

A najpopularnija rasa pasa na svetu je labrador retriver. Čak i oni koji nisu toliko slabi na pse, raznežiće se kad ugledaju ovog lepotana. Pasmina je uzgojena za fizički rad, odnosno za skupljanje predmeta u vodi, pa se, uz zlatne retrivere, najčešće koriste u terapijske svrhe, kao psi vodiči i psi tragači.

Ovi predragi psi staložene, tople i izrazito prijateljski nastrojene naravi vrlo umirujuće deluju na čoveka, izuzetno su odani, inteligentni i laki za treniranje.

Najsrećniji su kada su u društvu čoveka i pravi su primer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe. Slavan je i po svojoj inteligenciji, privrženosti, empatiji, strpljenju i otmenosti, zbog čega je idealan kućni ljubimac za porodice s decom.

Labradori retriveri su i samouki psi – posmatraju ponašanja ljudi i ponavljaju ih. Uprkos tome što su prilično veliki (u visinu narastu do 55 cm, a teže od 30 do 45 kg), srećni su i u manjim domovima, ali im je potrebno dovoljno šetnje.

Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi niko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s telesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja, piše zadovoljna.hr.

Lista deset najpopularnijih rasa pasa na svetu:

1. Labrador retriver

2. Nemački ovčar

3. Zlatni retriver

4. Buldog

5. Bigl

6. Pudla

7. Francuski buldog

8. Bokser

9. Jorkširski terijer

10. Rotvajler


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble