Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grad Pančevo učestvuje u divljoj gradnji izletišta 'Skela' kod Jabuke - | K-013 Portal

Grad Pančevo učestvuje u divljoj gradnji izletišta 'Skela' kod Jabuke

jabuka, izletište skela

Udruženja "Pančevo nije rupa" i "Zeleni most" uputili su Gradskoj upravi Pančevo zahtev, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, da im se dostavi projektna dokumentacija za izradu izletišta "Skela" kod Jabuke.

U odgovoru koji je stigao od Sekretarijata za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobaćaj stoji da Sekretarijat NEMA potrebnu dokumentaciju i tehničke uslove za izradu izletišta "Skela" kod Jabuke.

Zbog toga ova dva udruženja apeluju da nije zakonito i bezbedno da organi Gradske uprave "učestvuju u divljoj gradnji tj u gradnji bez projektne dokumentacije".

- To se upravo desilo na izletištu "Skela" kod Jabuke što je predsednik Mesne zajednice Jabuka nedvosmisleno izjavio da je i grad Pančevo učestvovao u izgradnji ovog izletišta.

Apsolutno ima dovoljno dokaza da Osnovno tužilaštvo u Pančevu pokrene krivični postupak protiv odgovornih lica u organima grada Pančeva za kršenje člana 219a Krivičnog zakonika pre svega kao i za ostala krivično dela povodom ove izgradnje.

Ovim postupkom odgovorne osobe su učinile to da je neko pod imenom grad Pančevo učinio krivično delo i samim tim svakog našeg sugrađanina predstavlja kao kriminalca zato što svi građani Pančeva čine grad Pančevo, a ne pojedinci iz organa gradske vlasti koje krše zakone. Dok sa jedne strane učestvuju u divljoj gradnji i troše novac bez osnova sa druge strane puštaju da nam park prirode Ponjavica propada.

Tražimo krivičnu odgovornost pojedinaca koji su u ime našeg grada počinili krivično delo,da se o njihovom trošku sruši ilegalna gradnja kao i naplati sav novac koji je izdvojen iz budžeta grada Pančeva za ovu ilegalnu gradnju i ako tužilaštvo i nadležne inspekcije ne reaguju mi ćemo podneti krivične prijave i prijave nadležnim inspekcijama . Pozivamo sve građane Pančeva da nam se priključe u ovoj borbi da izguramo ovu stvar do kraja i da konačno organi gradske vlasti snose krivičnu odgovornost za svoja (ne)dela, navodi se u dopisu upućenom portalu K-013.com .

Nemaju dozvolu



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS