Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abrašević u Deliblatskoj peščari (FOTO) - | K-013 Portal

Abrašević u Deliblatskoj peščari (FOTO)

KUD Abrasevic

KUD "Abrašević" Pančevo je u nedelju, 21. aprila, svojim članovima organizovalo jednodnevni izlet u Deliblatskoj peščari.

Pitali smo ih, kako je došlo do ideje, da se organizuju i odu na put, a da povod nije neki od nastupa, na koje obično idu.

- Abraševiću ovo nije prvi put da organizuje ovakve izlete ali to u stvari nije običan izlet. To su pre svega kondicione pripreme u prirodi ali i javne probe. Naime, mi smo svedoci činjenice da su deca sve manje u prirodi iz svima nama znanih razloga.

KUD Abrasevic

Obzirom da se spremamo za Dane porodice od 15.05. do 17.05., kada ćemo imati i koncert, rešili smo da umesto da se zatvorimo u salu i vežbamo, ipak iskoristimo prelep dan i probe održimo u prirodi, odnosno na Devojačkom bunaru. Nevezano za probu koju u prirodi održimo, deca se fizički istroše u jednom danu toliko da se to može meriti sa najjačim kondicionim treninzima sportista. Radili smo sklekove, vežbali gušterov let, igrali fudbal, između dve vatre, takmičili se u nadvlačenju konopca, pevali, igrali ali i prepešačili dobre ture sa decom.

KUD Abrasevic

Čak smo ušli u prazan bazen, čisto kao jedan nesvakidašnji događaj za decu i šalili se na račun kupanja u bazenu bez vode. Poenta ovakvih proba u prirodi je i možda najvažnije druženje između dece svih uzrasta, od najmlađih pa do najstarijih. Oni se tu bolje upoznaju i druže. Neverovatno je koliko su deca srećna u prirodi a njihov osmeh , cika , vriska, žagor su nešto što je najlepši zvuk za uši, obzirom da nam toga fali u gradu, kaže Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević" Pančevo.

Nismo Vas videli na Uskršnjem Bazaru koji je organizovan od strane TO Pančevo?

- Sad ću možda malo da pokvarim ovu objavu ali ako me već pitate, ja moram da vam odgovorim. Abrašević nije dobio poziv i nekako nismo ni očekivali. Oni koji prate dešavanja, mogli su da vide ko je bio pozvan na tu Manifestaciju, a izgleda da u ovom Gradu za TO postoje samo dva Kulturno umetnička društva. Razlog je manje više poznat ali ja ga neću sada iznositi ovde jer ne želim da kvarim naš lep dan. Samo ću Vam reći da u ovom gradu imamo fenomenalnu decu koja vredno rade po različitim Udruženjima. Imamo isto tako sjajne ljude iz sveta kulture, imamo profesionalna lica, koja bi mogla da naprave Manifestacije u rangu Međunarodnih, na koje mi odlazimo i na kojima smo mnogo toga naučili. Nažalost, ovde sve funkcioniše, po svima nama znanim principima. I svaki put kada ja nešto na ovu temu kažem, pojedini se ljute ali to su činjenice. 

KUD Abrasevic

No, onog momenta kada je Abrašević zabranjen na lokalnoj TV, mi smo shvatili gde smo u ovom gradu. Da li nam je žao, iskreno, ne jer nama nije mesto nigde sem u kulturi i time se bavimo. Sve drugo, neka je na duši onih koji nas smatraju nepoželjnim. Ima ko nas još kako prati, voli, poziva i znamo da posle 114 godina postojanja, nema okretanja unazad, samo napred. Jedan vek je iza nas, polako krojimo novi. Grad bi ovako starim Udruženjem trebalo da se diči. Ovakve Ustanove se čuvaju, neguju jer su one zaostavština naših predaka koja su u najtežim vremenski uslovima, sačuvali našu kulturnu baštinu. E mi baš to radimo, nastavljamo tradiciju i čuvamo amanet. 

KUD Abrasevic

Šta je dalje u planu?

- Mi ćemo u četvrtak u našim prostorijama ofarbati jaja, a onda idemo na malu pauzicu od nedelju dana, da proslavimo praznike. Nakon toga se vraćamo u salu i pripremamo Manifestaciju Međunarodni dan porodice. Ovo je peta godina za redom kako obeležavamo ovaj datum koncertom. Ali pre koncerta, proslavićemo našu Slavu Sv. Vasilije Ostroški 12.05. kao svaka druga velika porodica koja brine o najlepšim vrednostima. Svakako ćemo Vas na vreme obavestiti o manifestaciji i hvala Vašem portalu na objektivnom izveštavanju o našem radu i hvala Vam što nas pratite, zaključila je Stojnov.

Izvor: K-013.com / Foto: KUD Abrašević



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS