Ako imate simptome Kovid-19 infekcije javite se u Kovid ambulantu DZ Pančevo -
Kovid ambulanta Pančevo, Dom zdravlja Pančevo, kovid-19, koronavirus, korona

Ako imate simptome Kovid-19 infekcije javite se u Kovid ambulantu DZ Pančevo


Dom zdravlja Pančevo obaveštava građane koji se leče u toj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid 19 infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Pančevo, ul. Zmaj Jovina 10 u vremenu od 7 do 20 sati, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnoastika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja Pančevo pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome - visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da budu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije.

Telefoni trijažne ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije:

Mob Lekar 1: 062/807 31 10 - (07 - 20h)
Mob Lekar 2: 062/807 31 09
Mob Lekar 3: 062/807 31 47
Fiksni telefon: 013/345-094

- Podsećamo građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene, navodi se u saopštenju DZ Pančevo.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com