Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ako želite da vaša deca imaju pravilan razvoj tela, na veme se javite KUD Abrašević i Fit Happy Kids - | K-013 Portal

Ako želite da vaša deca imaju pravilan razvoj tela, na veme se javite KUD Abrašević i Fit Happy Kids

kud abrasevic pancevo, skolica sporta fit happy kids

Kulturno umetničko društvo Abrašević Pančevo je mnogo puta do sada pokazalo da o svojim mališanima brine ne samo u delu umetničkog obrazovanja, nego i u delu vaspitnog i fizičkog.

Više puta bili su inicijatori raznih akcija, koje možda na prvi mah deluju da nemaju mnogo veze sa folklorom, ali onda kada se malo zagrebe po površini shvatimo da rukovodstvo ove umetničke kuće, vodi računa o svojim članovima na jedan kompleksni način.

Predsednica ovog KUD-a, Lela Stojnov, više puta je govorila na temu negovanja pravih vrednosti među njihovim članovima, koje sprovode na konkretnim primerima.

Tako više puta bili organizatori raznih humanitarnih akcija ali i raznih drugih vrsta edukativnih radionica u kojima uče decu mnogim veštinama koje su danas nekako otišle u zaborav, jer se njima niko ne bavi, sem ako se niste baš opredelili za neku vannastavnu aktivnost.

Ovog puta su svojim mališanima, priredili jedan dobar čas fizičkog vaspitanja u saradnji sa školicom sporta Fit Happy Kids čiji je vlasnik Dragica Tatalović, poznata rukometašica.

"Saradnja Abraševića sa Dragicom Tatalović, započeta je pre tri godine, kada je KUD „Abrašević“, svoje mališane povelo na Divčibare preko Sportskog saveza, kada je Dragica rukovodila kondicionim treninzima. Pokazalo se još tada da deci to prija i da deca vole tu vrstu rada. Dragica je neko ko ima savršen pristup deci i koja je sa njima drugarica ali sa velikim autoritetom nad decom. Vrsta vežbi koje Dragica sa decom radi je prilagodljiva njihovom uzrastu, zato što se praktično sprovode kroz igru, a sa druge strane te vežbe su vrlo važne za pravilan razvoj dece i formiranje njhovog tela.

Svedoci smo da su nam deca sve gojaznija, da su nekako sve nespretnija, a sve zbog načina života danas, koji podrazumeva brzu hranu, slabo kretanje, uz provođenje vremena uz telefone, a posebna priča je izbacivanje fizičkog vaspitanja iz škola na mala vrata. Koliko čujemo od naših članova i njihovih roditelja, fizičko se danas po školama svodi na loptu. Nema više kozlića, razboja, konopca, učenja Užičkog kola, valcera...sve smo to nekada učili u školama. Šokantno je da imate dete od 8-10-12 godina koje ne zna da uradi kolut unapred, a tek unazad i da od toga ima strah,a mi smo to radili iz dosade, umesto što smo držali telefone u rukama. Slažem se da su vremena drugačija ali mi ih krojimo. Mi odrasli biramo kakva vremena će bit za našu decu, pa je samim tim Abrašević odabrao da se za našu decu vreme vrati u one sedamdesete, osamdesete, kada je fizički razvoj deteta bio vrlo važan. U pomoć tome smo pozvali Dragicu Tatalović i njenu školicu sporta, a za uzvrat smo mi članove te školice naučili kako da odigraju najosnvniji korak u folkloru.

243519653 659291642141023 6965820099315225332 n

Ova saradnja će trajati i dalje, kako nam prilike to budu dozvoljavale jer je pravilan fizički razvoj, važan i kod folkloraša, koji imaju u svom radu određene fizičke vežbe ali želimo da ih dopunimo na ovaj način. Pravilno držanje, spretnost, pravilna kilaža deteta je ne samo važna zbog fizikog izgleda, nego pre svega zbog zdravlja dece.

Mislim da nam Hapy Fit Kids tu može odlično pomoći kada su manji uzrasti u pitanju jer na kraju krajeva sa fizičkim obrazovanjem se počinje odmah po rođenju, bar bi tako trebalo da bude. Od onog momenta kada sa malom bebom radite vežbe pre kupanja, pa na dalje", kaže za portal K-013 Lela Stojnov.

KUD „Abrašević“ sprema još jednu saradnju za malo starije članove u ovom delu ali o tome ćemo tek pisati.

Ukoliko želite da postanete članovi Abraševića, možete ih kontaktirati na 060/3051937 a ukoliko želite da vaši mališani budu članovi i školice sporta Fit Happy Kids, možete ih kontaktirati na 065/6018981. Možete ih pronaći i na Fejsbuku i Instagramu i videti kako izgleda taj rad sa decom i mladima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.