Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ansambl "Abrašević" renovirao salu (FOTO) - | K-013 Portal

Ansambl "Abrašević" renovirao salu (FOTO)

Kud abrasevic pancevo

KUD "Abrašević" Pančevo je pretprošle godine renoviralo svoj ekonomat sa nošnjom a prošle godine u februaru, pred polazak na Siciliju, uspeo da nakon više od dvadeset godina, u potpunosti renovira svoj klub u sklopu kojeg su i svlačionice za decu.

Od tada im je u planu bilo da isto tako renoviraju i salu u kojoj se svakodnevno održavaju probe svih uzrasta članova Abraševića i to se realizovalo u protekla tri dana. 

Kud abrasevic pancevo

Naša ekipa je bila na licu mesta i evo šta, ekskluzivno za naš portal, kaže Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević":

- Za nekoga su to odluke koje se donose u kratkom roku i još kraćem se realizuju ali kod nas, obzirom na naše materijalno stanje, to su obično situacije kada se dovijaš kako znaš i umeš. Tako je bilo pre dve godine kada smo sredili ekonomat pa prošle godine klub, a evo i ove salu.

Kud abrasevic pancevo

Obzirom da su u pitanju ne samo velike, nego i visoke stare prostorije, samo nabavka materijala iziskuje puno sredstava a kamoli žargonski rečeno "ruke" majstora. Ako se tome pridoda da te prostorije nisu adekvatno renovirane više od dvadeset godina, onda je jasno u kakav posao smo krenuli.

Kud abrasevic pancevo

Međutim i dalje ima dobrih ljudi koji prepoznaju našu borbu i koji znaju da je ulaganje u ovaj prostor ustvari ulaganje u lepši ambijent za boravak dece, a ko nam može biti važniji od njih. Tako nam je nabavku materijala prošle godine pomogla firma "Infostud" Subotica, a ove godine moj školski drug Nenad Forgo. Zahvaljujući njima, imali smo od čega da počnemo, kaže Stojnov. 

Kud abrasevic pancevo

Prošle godine kada se renovirao klub, ceo posao obavilo je nekoliko roditelja, članovi prvog ansmbla i članovi Uprave, a ove godine dva majstora, Uprava i članovi ansambla sa jednim roditeljem njihovih članova.

- Iskoristili smo dane praznika, koji su neradni i vojnički prionuli na akciju. Može se reći da smo svi umorni ali zadovoljni.

Kud abrasevic pancevo

Naše prostorije sada ne samo da su čiste i sveže okrečene, nego smo se trudili i da budu u otvorenim, razdraganim bojama, baš onako kako treba da izgleda prostor u kojem borave mladi i deca. Ima tu još posla, imamo mi još puno lepih ideja ali za sada će morati da sačekaju.

Kud abrasevic pancevo

Trebalo bi da sredimo kancelariju ali dobro, ona nije toliko važna za našu decu ali voleli bismo da možemo da kupimo novi nameštaj za klub, zatim da uradimo velike fotografije ansambla koje bi okačili na zidove sale ali još mnogo toga. Neke od ideja koje imamo su fenomenalne ali za sada nam ostaje da jako želimo jer kažu da kada nešto mnogo želiš, mora i da ti se ostvari. 

Kud abrasevic pancevo

Ansambl "Abrašević" se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli ove akcije.

- Želim da kažem da ovi mladi ljudi, članovi Abraševića, mogu slobodno da kažu, da već u ranoj mladosti, ostavljaju nešto lepo iza sebe, za neke buduće generacije. I ovakve stavri se uče u Kulturno umetničkim društvima, zaključila je Stojnov.

Kud abrasevic pancevo

Kud abrasevic pancevo



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.