Asfaltiranje ulica u Banatskom Novom Selu ulazi u završnu fazu -
Banatsko Novo Selo, asfaltiranje ulica

Asfaltiranje ulica u Banatskom Novom Selu ulazi u završnu fazu


U subotu, 17. novembra započeli su radovi na asfaliranju prvog sloja asfalta u ulicama Mihajlo Pupin i Železnička, kao i proširenje asfalta u Ulici Bratstva jedinstva.

U prvoj ulici širina kolovoza je 4,8, u drugoj svega 4,2 , a u Bratsva jedinstva proširuje se već urađeni sloj asfalta do širine od 4,8 metra. Ovi radovi u Banatskom Novom Selu pokazuju svu konfuznost i nedorečenost u kordinaciji između građana s jedne strane i mesnih i gradskih vlasti s druge. Kada se svemu ovome doda i različita širina postavljenog asfalta u Ulici JNA od 5, i 4,5 metra, kao i postavljeni asfalt u Ulici Žarka Zrenjanina na 4,7 metra, dobijate pravu sliku „neozbiljnosti“ investitora ove kapitalne investicije u selu. A nije moralo tako. Po rečima jednog od stanovnika pomenutih ulica „sve bi bilo drugačije da su se lokalne vlasti držale projektne dokumentacije koja je urađena pre više od deset godina i gde su sve ulice projektovane na širinu asfalta od 5 metara.“ 

Da podsetimo, ove projekte je radila nekadašnja koaliciona vlast u selu, a koja je, sa svoje strane, uzela u obzir veličinu i širinu ulica, potrebe stanovništva i što je priznaćemo u svakom momentu najvažnije, bezbednost. Naime, sve ispod 5 metara širokog kolovoza predstavlja problem prilikom normalnog mimoilaženja dva vozila.

Kako god na ovakvo „šarenilo“ novoseljanskih ulica moraće da obrate punu panju ne samo iskusni vozači nego i svi drugi učesnici u saobraćaju.

(K. S.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com