Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATP: Otpremnine za birokratiju 200 evra po godini, za vozače, kondutkere i mehaničare - ne zna se - | K-013 Portal

ATP: Otpremnine za birokratiju 200 evra po godini, za vozače, kondutkere i mehaničare - ne zna se

ATP: Otpremnine za birokratiju 200 evra po godini, za vozače, kondutkere i mehaničare - ne zna se

Kako K-013 saznaje iz dobro obaveštenih izvora, zaposlenima u ATP-u je ponuđena otpremnina od 200e po godini staža, ALI ne svima.

Ova opcija je za sada u igri samo za birokratiju koja se nalazi u zgradi ATP Pančevo, dok mehaničari, kondukteri i vozači ostaju da rade u novom preduzeću. 

Kako navodi naš izvor, u novoj firmi planiraju da nakon 6 meseci uvedu validatore karata pa im samim tim više neće biti potrebni kondukteri. 

- Oni planiraju 80 vozača, a sada ih ima 140. Smanjenjem plate i povećanjem obima posla dovešće do toga da vozači odu sami. Što se tiče majstora u garaži, plan je da u početku zadrže sve zaposlene dok ne stignu novi autobusi, a kasnije da se taj broj smanji na svega 5 zaposlenih. Ostaje otvoreno pitanje kako će rešiti otpremnine za sve nas koji ostajemo u novoj firmi s obzirom da se sa novom firmom sve računa od nule, navodi naš izvor. 

Sindikat zaposlenih traži hitan sastanak sa gradonačelnikom Pančeva gde bi se razgovaralo o rešenju za opremnine koje bi mogli da dobiju svi zaposleni. 

Ukoliko do dogovora ne dođe postavlja se pitanje da li će se ponoviti scene iz septembra meseca kada se zbog štrajka nije znalo ni ko vozi ni kako vozi.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.