Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATP-u ističu rokovi zbog kojih može ostati bez dozvole za prevoz putnika - | K-013 Portal

ATP-u ističu rokovi zbog kojih može ostati bez dozvole za prevoz putnika

ATP i dalje u opasnosti da ostane bez dozvole za prevoz zbog nepoštovanja reda vožnje

Iako je danas petak svim vozačima i korisnicima usluga jedinog lokalnog prevoznika ATP Pančevo je zapravo nedelja.

Štrajk vozača je i dalje u toku, ali prema poslednjim informacijama prevoz bi mogao da se normalizuje već od ponedeljka.

Kako kažu u ovom preduzeću, postignut je dogovor sa vozačima da se na platu koju primaju do kraja godine dodatno uplaćuje još 10.000 dinara i na taj način bi se manje više ispunio njihov zahtev o visini plata.

Podsećanja radi, vozači su prvobitno tražili da im se plata poveća na 70.000 dinara, da bi nakon nekoliko sastanka smanjili zahteve i tada tražili da im plata bude 60.000.

Vozači svoje zahteve pravdaju teškim uslovima rada u ATP-u jer su, kako kažu, autobusi u katastrofalnom stanju, često se kvare. 

S druge strane gradonačelnik Saša Pavlov tvrdi da je u pitanju manipulacija jednog broja zaposlesnih jer je "sve tempirano pred otvaranje tendera za javno privatno partnerstvo". 

Zbog trenutne situacije u ATP-u postoji opasnost da ovo preduzeće ostane bez dozvole za prevoz, jer ne vozi po redu vožnje koji je najavljen, što je suprotno odredbama Zakona o drumskom prevozu putnika.

Na kraju, svi akteri će po nešto dobiti.

Vozači veće plate, gradskoj upravi skinuće se sa grbače ATP kada proces javno privatnog partnerstva bude završen.

Najveću štetu pretrpeli su građani Pančeva koji koriste usluge ovog preduzeća jer ne mogu zbog neredovnih polazaka da na vreme stignu u školu, fakultet, posao a pritom je veliki broj njih platio mesečne karte za prevoz po punoj ceni.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.