Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATP-u mogu oduzeti dozvolu za prevoz putnika do Beograda? - | K-013 Portal

ATP-u mogu oduzeti dozvolu za prevoz putnika do Beograda?

ATP-u mogu oduzeti dozvolu za prevoz putnika do Beograda?

Lokalni prevoznik ATP Pančevo od drugog septembra ima problema sa prevozom, kako kažu, zbog manjka vozača.

Međutim, da li je u pitanju manjak vozača ili ipak neka vrsta "tihog štrajka" govori i podatak da su u predhodna dva dana rukovodstvo ATP-a, predstavnici vozača i gradonačelnik Pančeva imali više sastanaka na temu poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih.

I dok razgovori između njih traju najviše trpe putnici, koji zbog neredovnih i neizvesnih polazaka ne stižu na vreme u školu, na posao...

Prema poslednjim informacijama u toku je primena nedeljnog reda vožnje iako je radni dan, ali po svedočenju naših čitalaca i to se u potpunosti ne poštuje. 

Međutim, ako se ovakvo stanje oduži dolazi u pitanje prevoz putnika u celini, jer prema odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju u članu 74. postoji odredba koja sankcioniše nepoštovanje registrovanog polaska.  

"Registrovani red vožnje, odnosno polazak iz registrovanog reda vožnje Ministarstvo će brisati iz registra ako prevoznik:

1) ne otpočne da obavlja prevoz po registrovanom redu vožnje, u roku od pet dana od dana početka važenja reda vožnje, odnosno važenja režima obavljanja prevoza na liniji;

2) prestane da obavlja prevoz po registrovanom redu vožnje, odnosno ne obavi prevoz na relaciji od početne do krajnje autobuske stanice, odnosno autobuskog stajališta, duže od 10 dana uzastopno u toku važenja reda vožnje; ",  piše u Zakonu.

Rokovi iz ovog člana teku. Direktor ATP-a Bojan Bojanić je na poslednjem sastanku izjavio da će ovo predozeće otići u stečaj.

Da li će se ipak postići neki dogovor ili će Pančevci ostati bez jedinog lokalnog prevoznika ostaje da vidimo.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.