Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bajaga bira “Pesmu za ceo svet” - | K-013 Portal

Bajaga bira “Pesmu za ceo svet”

U srednjoj muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu zvanično je otvoren konkurs za muzičkog izvođača i kompoziciju - himnu Svetskog školskog prvenstva u odbojci (25. jun – 3. jul).

Pravo na osmišljavanje himne, koja će biti glas odbojkaša i odbojkašica iz 36 država, imaju učenici svih srednjih škola u Srbiji.

Potraga za „Pesmom za ceo svet“  trajaće do 10. juna, a sve pristigle predloge oceniće žiri u sastavu: Momčilo Bajagić Bajaga – muzičar,  Marko Milutinović - glavni i odgovorni urednik  PGP RTS-a, Toma Babović - kompozitor, Uroš Marković - muzički producent, Snežana Đokić - direktorka srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, Zoran Avramović - direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije. 

- Našoj školi pripala je čast da bude mesto sa kojeg će sve srednje škole biti pozvane da se uključe u ovu divnu akciju. Muzička škola “Jovan Bandur “ je ponosna zbog toga i verujte da bolju školu niste moglo da odaberete. Ne samo zato što naša škola može da se pohvali mnogim nagradama i kontinuitetom dobrog rada i uspeha, već i zbog toga što se ovde neguje posebna veza između profesora i đaka. Ova škola odiše posebnom energijom i mnogo mi drago što smo deo ovakve posebne akcije u kojoj se povezuje muzika i sport – rekla je  direktorka muzičke škole  “Jovan Bandur”.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković uz osmeh konstatovao je da je došao trenutak da se pronađe naslednik legendarnoj odbojkaškoj himni „Čuvaj se svete plave čete“ koju je komponovao Toma Babović, jedan od članova žirija u izboru „Pesme za ceo svet“

- Ta pesma nije obeležila samo jednu generaciju već je postala himna Odbojkaškog saveza. Izabrali smo maskotu, tražimo pesmu i verujem da će i jedno i drugo dugo,  dugo trajati – napomenuo je Tanasković. Direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Avramović rekao je da se u ovakvim akcijama ogleda značaj i veličina predstojećeg Svetskog školskog prvenstva.

- Za nas ovo nije samo školsko Svrtsko prvenstvo već pravo Svetsko prvenstvo. Tako posmatramo ovaj izvanredan događaj i tako se i ponašamo.  Izabrali smo maskotu, sada tražimo pesmu. Tražimo je zajedno sa Bajagom, Bobom, Markom, Urošem.. Želimo da isprovociramo energiju srednjoškolca i dobijemo pesmu koja će se dugo pevati... – istakao je Avramović.

USLOVI KONKURSA:

Kompozicija mora da sadrži zvuk školskog zvona
Pesma mora da sadrži reči- Zvoni! Odbojka zove! (Bell’s ringing! Volleyball’s calling)
Kompozicija, odnosno muzika ne mora da bude originalna, može da bude obrada pop, rok standarda ili klasika
Pesma može da bude i na engleskom pošto je reč o Svetskom prvensvtu
Uz kvalitetan demo odnosno audio snimak dostaviti i otkucani tekst pesme, kao i fotografiju izvođača

Stručni žiri sastavljen od istaknutih muzičara, urednika, producenata i sportista odabraće najbolju kompoziciju i izvođača. Pobednik će biti nagrađen medijskom promocijom na RTS-u, a ujedno će nastupiti na otvaranju Svetskog školskog prvenstva, kao i na Danu nacija u okviru Svetskog prvenstva gde će se predstaviti mini koncertom.

Kompoziciju je potrebno dostaviti u jednom od sledećih oblika: u fizičkom obliku (CD, odštampan tekst i fotografija). Dostaviti u koverti formata A4, sa označenom šifrom na koverti, dok u koverti treba navesti lične podatke i kontakt pošiljaoca.

Kompoziciju slati na adresu:
Savez za školski sport Srbije
Bulevar Mihaijla Pupina 2, istočno krilo
11070, Novi Beograd

Kompjuterski fajl ( audio snimak u MP3 formatu, otkucan tekst kompozicije i fotografija). U mejlu navesti lične podatke i kontakt pošiljaoca. Fajl poslati na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..rs

Konkurisani predlozi se ne vraćaju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.