Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Besmrtni puk” maršira ove godine i u Pančevu u četvrtak 9. maja - | K-013 Portal

"Besmrtni puk” maršira ove godine i u Pančevu u četvrtak 9. maja

Na Dan pobede, 9. maja, biće održana internacionalna manifestacija "Besmrtni puk” u Pančevu.

Prošle godine ova akcija u Srbiji bila je održana u šest gradova, ali zbog velikog interesovanja građana 2019. će se marširati u 11 i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Kikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu.

„Velike žrtve u svim ratovima, obavezuju nas da ponosno koračamo zajedno, pod jednom zastavom. Ponesite slike predaka i stradalih u ratovima devedesetih i pridružite se besmrtnom puku u 11 gradova Srbije”, navode iz organizacije ove manifestacije.

U Pančevu se održava po prvi put u četvrtak, 9. maja, od 17 sati. Okupljanje je predviđeno u ulici Miloša Trebinjca broj 3, kod stadiona Dinamo. Ponesite fotografije vaših predaka, učesnika Prvog i Drugog svetskog rata kao i ratova 90-tih godina prošog veka i budite deo "Besmrtnog puka" Pančeva. Učesnici marša kretaće se ulicom Vojvode Radomira Putnika i Živojina Mišića nakon čega će požiti vence na spomenik borcima palim u ratovima 90-tih godina.

Inače, „Besmrni puk” se održava svake godine na Dan pobede 9. maja. Ovaj pokret je potekao u Rusiji, formalno za godinu početka uzima se 2011. kada je ulicama ruskog grada Tomska marširalo pet hiljada ljudi noseći portrete svojih predaka stradalih u Otadžbinskom ratu. Ova akcija je 2018. održana u oko 40 zemalja sveta, uključujući SAD, Nemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Austriju, Italiju, Kinu i mnoge druge države u gde je „Besmrtni puk“ marširao u više gradova.

Šetnja će biti održana bez bilo kakvih političkih obeležja i simbola i imaće isključivo rodoljubivi i moralni karakter.

Sačuvajmo uspomenu na one koji su nam doneli slobodu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.