Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bez dozvole i za vreme lovostaja u Deliblatskoj peščari odstrelio košutu - sumnja se da je bila u steonom stanju - | K-013 Portal

Bez dozvole i za vreme lovostaja u Deliblatskoj peščari odstrelio košutu - sumnja se da je bila u steonom stanju

krivolov, deliblatska pescara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, novoformirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine koja je obrazovana na inicijativu ministra policije Aleksandra Vulina, zajedno sa kolegama iz Policijske uprave u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu, podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca iz Belegiša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nezakonit lov.

On se tereti da je noćas, bez dozvole i za vreme lovostaja u lovištu Vojvodina šuma u Deliblatskoj peščari, odstrelio košutu koja je, kako se sumnja, bila u steonom stanju.

„Izborićemo se sa krivolovom u Srbiji. Naša lovišta i naša divlјač su naše bogatstvo i pripadaju svima. Država se po prvi put na ovako organizovan način bori protiv krivolova koji će biti iskorenjen. Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divlјač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divlјači, ostvaruje profit i zaradu. Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačaće svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji koja su predviđena za lov, a svako ko odstreli divlјač mimo propisanih zakona i pravila i bez dozvole biće strogo kažnjen. Krivolovci su posebno na meti srpske policije ", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Policijski službenici oduzeli su od osumnjičenog odstrelјenu divlјač, dve puške sa termovizijskim nišanom, municiju, putničko vozilo i mobilni telefon.

Protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.