Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivšu gradsku menadžerku i bivšeg gradonačelnika demantovale gradske službe: Ipak se gradi parking pored Gradske uprave - | K-013 Portal

Bivšu gradsku menadžerku i bivšeg gradonačelnika demantovale gradske službe: Ipak se gradi parking pored Gradske uprave

pančevo, seča stabala, gradski park

Udruženje građana "Pančevo nije rupa " i "Zeleni most" dobili su nakon 30 dana odgovor na pitanja u vezi seče stabala u gradkom parku. 

Kako se navodi u odgovoru Sekretarijata za inspekcijske poslove, odeljenja komunalne inspekcije grada Pančeva, nalaže se 11. juna JKP "Zelenilo" da u roku od 15 dana izvrši uklanjanje stabala breze, košćele i tri tise, koja se nalaze na platou pored Gradske uprave, na javnoj površini. U obrazloženju se navodi da je Komunalni inspektor utvrdio i zapisnički konstatovao da se ova stabla trebaju ukloniti, jer je to mesto predviđeno za budući parking za službena vozila, koji se radi u sklopu rekonstrukcije Njegoševe ulice.

Komisija za potvrđivanje izvedenih radova na održavanju javnih zelenih površina na teritoriji grada Pančeva zapisnički je dala mišljenje da je uklanjanje opravdano.

Ona je u zapisniku sačinjenog 10. juna navela da je na zahtev Gradske uprave grada Pančeva izašla na teren u ulici Trg kralja Petra I 2-4, radi uklanjanja stabala sa platoa pored zgrade GU zbog proširenja parkinga za službena vozila. Komisija je na licu mesta utvrdila da je zahtev opravdan, stabla se nalaze na mestu buduđeg parkinga, koji se radi u skopu rekonstrukcije Njegoševe ulice. Komisija je naložila da se ukloni stablo breze, košćele i tri tise.

Podsećanja radi, bivša gradska menadžerka Maja Vitman je 13 juna u izjavi za jedan lokalni medij rekla:

"Moram da naglasim da nema govora da će se ovde iseći nijedno stablo, niti graditi parkinzi. Molim gradjane da ne slušaju dezinformacije, koje se šire društvenim mrežama.Ti radovi se isključivo odnose na dogradnju instalacija, odnosno vodovodne i kanalizacione mreže." 

Nakon ove izjave usledila je serija protesta građana Pančeva a udruženje "Pančevo nije rupa" prikupilo je preko 1500 potpisa za peticiju kojom se traži obustava radova i vraćanje u prvobitno stanje. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS