Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Članovi likovne sekcije “Čarobni svet crtanja” iz Pančeva nagrađeni u Kruševcu - | K-013 Portal

Članovi likovne sekcije “Čarobni svet crtanja” iz Pančeva nagrađeni u Kruševcu

carobni svet crtanja, nikola dragas, pancevo, karikatura

Članovi likovne sekcije “Čarobni svet crtanja” iz Pančeva, ostvarili su veliki uspeh na ovogodišnjem jubilarnom 30. Međunarodnom festivalu za humor i satiru “Zlatna kaciga”, u kategoriji za karikaturu do 18 godina, u Kruševcu.

Anđela Petrović (14) osvojila je drugo mesto, a Petra Nišević (14) je nagrađena specijalnom nagradom.

Tema konkursa je bila Jubilej, a na konkurs je stiglo oko 80 radova iz više zemalja.

Festival humora i satire „Zlatna kaciga“ je međunarodni i jedan od najznačajnijih srpskih festivala u ovoj oblasti. Održava se svake godine u Kruševcu od 30. marta sa završnom večeri 1. aprila. Na festivalu se takmiče umetnici kroz konkurs koji se završava na finalnoj večeri sa proglašenjem pobednika. Na konkurs se može podneti isključivo neobjavljeni radovi. Festival, u cilju unapređenja i afirmacije humorno-satiričnog stvaralaštva, okuplja više stotina karikaturista i pisaca iz zemlje i inostranstva. Putem dečjeg konkursa, Festival podsticajno deluje i na razvoj stvaralaštva mladih.

aedf9a0u8hfoea999asdf

Likovna sekcija “Čarobni svet crtanja” je deo Logopedskog edukativnog centra “Korak po korak 2”, i na njoj deca uz stručno vođenje mentora Nikole Dragaša, pančevačkog karikaturiste i ilustratora, stiču znanja i veštine, iz karikature, stripa i ilustracije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.