Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crveni krst PANČEVO: Više od jednog veka ispunjavamo svoju misiju - | K-013 Portal

Crveni krst PANČEVO: Više od jednog veka ispunjavamo svoju misiju

crveni krst pancevo

U ovoj godini, 6. februara obeležava se 147 godina od osnivanja Crvenog krsta Srbije.

Srpsko društvo Crvenog krsta osnovano je 6. februara 1876. godine u Beogradu na inicijativu dr Vladana Đorđevića. Prvi predsednik bio je mitropolit Mihajlo Jovanović.

Crveni krst Pančevo je osnovan 1. februara 1881. godine i obeležava se 142 godine od osnivanja organizacije.

- Ne samo decenijama već evo i više od jednog veka ispunjavamo svoju misiju, u skladu sa zakonom poverenim javnim ovlašćenjima, i kao organizacija istrajavamo kao pomoć nadležnim organima grada Pančeva u humanitarnoj oblasti. Ovo je prilika da podelimo radost, ali i da se zahvalimo svim saradnicima, partnerima, našim sugrađankama i sugrađanima i svima koji podržavaju humanitarnu misiju i mandat Crvenog krsta u Srbiji. Ovim putem želimo da istaknemo značaj i ulogu naših volonterki i volontera i koristimo priliku da im zahvalimo na nesebičnom angažovanju i opredeljenju ka očuvanju humanih vrednosti koje krase ljudska bića. I nadalje ćemo istrajavati na širenju humanih vrednosti u društvu ali i ukazivanju o društvenom značaju volonterizma, bez obzira na životnu dob volonterki i volontera, kao i na važnost u ličnom afirmisanju pojedinaca kroz humanitarni rad u organizaciji Crvenog krsta, najveće i najstarije humanitarne organizacije kako u Srbiji tako i u svetu, saopšteno je iz Crvenog krsta Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.