Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crveni krst: Šampionski pehar ponovo u Pančevu - | K-013 Portal

Crveni krst: Šampionski pehar ponovo u Pančevu

Podmladak Crvenog krsta u Pančevu osvojio je zlato i šampionski pehar na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda oboljenja i stanja, održanog u subotu, 28.maja , u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine u Subotici.

Reč je o ekipi podmlatka, uzrast 2001/2002. godište. Oni su na Pokrajinskom takmičenju u A ligi među 14 ekipa osvojili zlato i donose pehar u Pančevo posle 3 godine.

Ekipa broji šest članova, a čine je: vođa – Nataša Vujić, čistači – Ana i Iva Ivanov i tehničari - Marija Ljubobratović, Anđela Popović i Anastasija Nikolić.

Sava Veselinović im je bio predavač, i otkrio nam je nekoliko zanimljivosti koje ove mlade ljude nisu omele u osvajanju šampionskog pehara.

Pet od šest članova ekipe u petak su imali malu maturu, pa su odmah nakon proslave trčali do Crvenog krsta da se presvuku i već u 6 sati ujutru krenu za Suboticu. I tako bez spavanja, direktno na osvajanje zlata! Imali su 4 radna poligona, gde su bile različite pozicije, poput nezgode na radu, nezgoda u gimnastičkoj sali, nesreća sa putnicima na železničkoj stanici, kao i KPR poligon (oživljavanje), pored velikog broja zabavnih punktova. Iako umorni, kroz emotivne klackalice i neizvesnosti do samog kraja proglašenja, prenosi nam prve utiske njihov predavač Sava Veselinović.

Ovim rezultatom ekipa se plasirala na Republičko takmičenje u pružanju prve pomoći, koje će biti održano u septembru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS