Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dani evropske baštine u Muzeju pivarstava Đorđe Vajfert u Pančevu - | K-013 Portal

Dani evropske baštine u Muzeju pivarstava Đorđe Vajfert u Pančevu

Muzej pivarstva Đorđe Vajfert ove godine prvi put učestvuje u međunarodnoj manifestaciji Dani evropske kulturne baštine.

Od 1. do 8. oktobra otvaramo vrata kompleksa Stare Vajfertove pivare za besplatnu posetu, svakog radnog dana i subotom  od 10 do 16 sati, i pozivamo građane da aktivno učestvuju u Nedelji razgovora s povodom, saopšteno je iz Muzeja.

Obilazak i razgovor sa građanima u pratnji članova Udruženja je prilika da se razmene mišljenja i čuju predlozi u vezi sa očuvanjem Stare Vajfertove pivare, osnovane 1722. godine. Građani će biti u prilici da se uvere u stanje ovog srpskog i evropskog kulturnog nasleđa.

Manifestacija Dani evropske kulturne baštine će biti zaokružena 7. oktobra, Okruglim stolom na temu: Stara Vajfertova pivara kao deo evropskog industrijskog nasleđa: trenutno stanje i perspektive zaštite. Uvodni referat će održati dr Suzana Polić, v.d. Centralnog instituta za konzervaciju u Beogradu i prof. dr Anđelka Milosavljević sa Univerziteta u Beogradu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.