Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Deci uskraćen trening na Gradskom bazenu u Pančevu, roditelji negoduju i traže objašnjenje - | K-013 Portal

Deci uskraćen trening na Gradskom bazenu u Pančevu, roditelji negoduju i traže objašnjenje

Gradski bazen Pančevo, Pančevo, bazen, trening

Grupa nezadovoljnih roditelja poslala nam je pismo u kome su izrazili svoje negodovanje zbog incidenta na Gradskom bazenu jer je, kako tvrde, njihovoj deci uskraćen trening bez ikakvog objašnjenja, u terminu koji je unapred definisan.  Pismo prenosimo u celosti:

"Obraćavamo se povodom incidenta koji se dogodio 28.7.2020. nešto pre 19h na GRADSKOM BAZENU PANČEVO. Kao što znate to je vreme i termin koji koriste plivački i vaterpolo klubovi i članovi tih klubova. Danas u to vreme pančevački sportisti, treneri, a pre svega maloletna deca, izbačena su i oterana sa spoljašnjeg bazena od strane predstavnika JKP „Mladost“ koji je tu direktivu saopštio pozivajući se na direktora ovog preduzeća.

Prvo, vrlo pristojno i razumno Vam se obraćamo jer ste vi preduzeće koje rukovodi ovim objektom, a vaš direktor čovek koji je preuzimao određene postupke ispred tog preduzeća i na čijem je čelu i kojim rukovodi. Za razliku od njegovog današnjeg ponašanja i reagovanja, mi ćemo se držati odgovornog, razumnog i pristojnog. Tako nam kućno vaspitanje i savest nalažu.

Danas ste našu decu ostavili uskraćenu za njihov trening (da ne ulazim u to koliko oskudnih termina dodeljenih inače imaju, to je već problem i sramota za sebe). Ne samo da ste im oduzeli prethodno zvanično dodeljeno pravo da treniraju tog dana, u tom terminu, nego ste ih isterali i izbacili. Mislite li da, pored uskraćivanja prava na bavljenjem sportom u ovom gradu, Vaše današnje ponašanje i postupak je dobra pedagoška lekcija za tu decu, primer sportskog i društvenog etičkog kodeksa, dobar pokazatelj kako se institucije (i činioci istih) ophode prema građanima (pogotovo maloletnim) u jednoj uređenoj državi?

Tražimo objašnjenje (i ako smatram da opravdanog nema, ali opet, kućno vaspitanje i savest nam nalažu da Vam dam šansu) šta se danas tačno dogodilo. Tačnije, više nas zanima šta je jedno maloletno dete koje je uredno došlo na trening, primereno se ponašalo, poštujući sve propisane mere, šta je to ono zgrešilo da JKP „Mladost“ onako postupa sa njim i lišava ga njegovih prava i vredja njegovo dostojanstvo i integritet? To ste učinili bez prisustva roditelja, jer i mi poštujemo propisane mere pa svoju decu dovodimo na bazen, ali se na bazenu ne zadržavamo (ali su zato primecena lica koja tu ne treba da borave ,ali nam je rečeno da im niko ništa ne može i da direktor odobrava njihov boravak tu). Da li smo pogrešili što nismo bili prisutni, pa su oni tako ostali nezaštićeni, jer kao što znate, maloletni su još uvek ne susreću sa ovakvim situacijama, niti smo mi roditelji imali na pameti da ih trebamo preventivno učiti kako se ponašati u ovakvim NEprilikama jer smo smatrali da su na tom mestu sigurni i bezbedni i da ovako nešto ne mogu doživeti?

Da li su se ta deca neadekvatno ponašala pa ste bili primorani da ih udaljite sa bazena? Mi znam da nisu. Ta deca su na tom bazenu 10 godina i vredno treniraju, još lepše se ponašaju (nekim starijima mogu biti i primer). Uredno plaćaju članarine. Mi, roditelji uredno plaćamo poreze i doprinose i time kroz budžet omogućujemo i Vama da obezbedite Vaše plate za Vaša radna mesta i posao koji obavljate. Da li je Vaš posao da izbacujete decu, članove klubova, sa bazena i uskraćujete ih za trening? I zašto je dozvoljeno samo rukometašima da održe svoj trening, da li su ta deca bolja, vrednija, zaslužnija od naše?

Da li ste imali problem sa nekim drugim licima na bazenu? Da li nevina deca treba da ispaštaju i budu kolateralna šteta zbog nekih drugih lica? Sa kojim pravom? Da li biste vi dopustili ovakvo ponašanje nad Vašom decom? Da li biste vi ćutali? Da li je taj bazen privatni ili javni? Da li je ovo Divlji zapad ili uređena država? Da li su naša deca krpe koje svako može da izbacuje na ulicu ( ah, kakva ironija, ideja je bila da ih sklonimo sa ulice i uključimo u sport!)?

Ne znam šta je ovde neophodnije: objašnjenje ili izvinjenje... ", navodi se u pismu. 

Dopis je upućen i direktoru JKP "Mladost" i nadležnim institucijama grada Pančeva. Nezadovoljni roditelji očekuju reakciju nadležnih kako se ovakve stvari više nebi događale.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.